Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
72

HBB Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2017 yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirildi. HBB Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve 3’ü ek toplam 43 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında; Zabıta Dairesi Başkanlığının zabıta hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet en az 60 cc’lik motosiklet alınması ile ilgili teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Zabıta Dairesi Başkanlığının Belen İlçesi Şenbük Mahallesi;’ne 140.000-160.000 metrekarelik alan üzerine Merkezi Yaş Sebze ve meyve Ticareti Toptancı Hal Kompleksi yapılması ile ilgili teklifi oy çokluğu ile kabul edildi. Meclis toplantısının sonunda, HBB Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 13 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da yapılmasına karar verildi.

& & & & &

İşadamı Osman Gözükara’ya Teşekkür Plaketi

Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, ilçe genelinde yürütülen kamu hizmetlerinin sunumuna yapmış olduğu destek ve katkılarından dolayı Yazıcılar Demir Çelik Fabrikası Genel Müdürü Osman Gözükara’yı ziyaret ederek, kendisine plaket takdiminde bulundu. Kaymakam Aydın, zaman-zaman kamu hizmetlerinin sunumunda hayırsever işadamlarının kıymetli destek ve yardımlarını esirgememesi sonucu, devlet-sanayici işbirliği ile daha güzel ve verimli hizmetlerin sunumuna örnek teşkil ettiğini, yapılan işbirliği anısına Yazıcılar Demir-Çelik Fabrikaları ailesi adına kendilerine birer plaket takdim edildiğini belirterek, Kaymakamlık ve ilçe halkı adına teşekkür ettiklerini açıkladı.

& & & & &

Arsuz Karaağaç Spor Tesisleri Doğal Çim ile Buluştu

Sporun ve sporcunun gelişimine büyük önem veren Hatay Büyükşehir Belediyesi, Arsuz Karaağaç Spor Tesisleri’nde saha çimlendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Gençlerin ve çocukların spor aktivitelerini artırmak amacıyla yeni olanaklar sunan projeler gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatları doğrultusunda hareket eden HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, tesisi doğal çim ile buluşturarak sporcuların ve Hatay halkının hizmetine sundu. Sağlıklı nesiller için geleceğe yatırım olarak kente kazandırılan spor tesisi ile daha çok çocuk ve gencin sporla buluşmasını amaçladıklarını belirten yetkililer, bölge halkının takdirini kazandı. Yepyeni çim sahayla buluşan gençler ve çocuklar spor alanında yaptığı çalışmalardan dolayı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.

& & & & &

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Sorunlarını Bitirmeyi Hedefliyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Hatay’ın tüm ilçelerine ayrım yapmadan eşit mesafedeki hizmet anlayışını sürdürmeye devam ediyor. HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Yeni Hatay Devlet Hastanesinin açılmasıyla hastane yolundaki yoğun trafik akışını rahatlatmak ve olası bir acil müdahalede hastaneye ulaşım sırasında yol mesafesini kısaltarak can kaybını en aza indirmek amacıyla Büyük Dalyan mevkiine bir köprü daha yaptı. Eski köprünün ihtiyaçları karşılayamaz hale gelmesi, ulaşımı olumsuz etkilemesinden dolayı yeni bir köprü yapan HBB ekipleri şehrin modernleşen yapısına uygun bir köprü daha inşa ettiler. Köprünün trafiğe açılmasından sonra köprüden geçen vatandaşlar ulaşımın kolaylaştığını can ve mal güvenliğinin korunduğunu ifade ederek yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here