Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
130

kısa-kısa haberlerBelen’de Kan Bağışı Kampanyası

İskenderun Kızılay Kan Merkezince 12 Haziran 2015 Cuma günü Belen Atatürk parkı önünde Kan Bağışı kampanyası başlatıldı. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın da kampanyaya kamu kurum ve kuruluş personellerinin destek olmasını sağladı. Kaymakam Aydın kan bağışı çalışmalarına katılarak, Kızılay personelinden çalışmalarla ilgili bilgi alırken, bağışta bulunan vatandaşlarla sohbet etti. Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personellere ve vatandaşlara kampanyaya kan bağışında bulunmak sureti ile verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, Kızılay personellerine çalışmalarında başarılar diledi.

belen-kan bağışı (2)

Sünnet Şöleni Kayıtları Başladı

Hatay’ın anavatana katılışının 76. yıldönümü münasebetiyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 31’cisi düzenlenecek olan Hatay Festivali kapsamındaki sünnet şöleni kayıtları başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Sünnet Şölenine, Hatay’da ikamet eden herkes kayıt yaptırabilecek. Kayıt yaptırmak isteyen ailelerin sünnet olacak çocuklarının nüfus cüzdan fotokopisi ve ikametgahları ile birlikte HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı kayıt birimine (HBB merkez binası 1. Kat) müracaat etmeleri gerekiyor. Sünnet şöleni için detaylı bilgi almak isteyenler 0 (326) 214 91 90 nolu telefonu arayabilirler.

HBB’den Sosyal Dayanışma Örneği

hbb-işitme cihazı (3)

Hatay Büyükşehir Belediyesi Bilgi işlem Daire personelleri sosyal bir dayanışma örneğine imza attı. HBB Bilgi İşlem Daire personelleri tarafından düzenlenen sosyal dayanışma içerikli çalışma, Hürriyet İşitme Engelliler İ.Ö.O’nda gerçekleştirildi. Okul idaresi ve HBB personeli ile birlikte yapılan tespit neticesinde belirlenen, yatılı ve burslu eğitim gören ve İşitme Engelli 10 öğrenciye, eğitimlerinde daha başarılı olabilmeleri adına işitme cihazı temin edildi. İşitme engelli öğrenciler HBB personeline teşekkür amaçlı hazırladıkları dans gösterileri ile duygulu anlar yaşattı. HBB personeli işitme engelli öğrenciler tarafından büyük bir teveccühle karşılanırken; okul idaresi de bu projeye maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here