Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
66

kısa-kısa haberlerDörtyol’daki Pompalı Tüfek Saldırısında Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Geçtiğimiz günlerde, Dörtyol ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce pompalı tüfekle bir otomobile ateş açılması sonucu ölenlerin sayısı 2 oldu. Saldırıda yaralanan 20 yaşındaki Muhammed Metin Darun, tedavi gördüğü İskenderun Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan 18 yaşındaki Başar Türkmener’in tedavisi ise yine İskenderun Devlet Hastanesinde devam ediyor. Önceki gün gece yarısı Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Dörtyol Meslek Yüksekokulu’nun Kuzuculu Kampusu yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce, plakası açıklanmayan bir otomobile pompalı tüfekle ateş açılmıştı. Otomobilde bulunan 19 yaşındaki Ahmet Darun olay yerinde hayatını kaybetmiş, 20 yaşındaki Muhammed Metin Darun ve 18 yaşındaki Başar Türkmener yaralanmıştı.

Üvey Annesini Av Tüfeğiyle Öldürdü

Arsuz ilçesinde bir kişi tartıştığı üvey annesini av tüfeğiyle öldürdü. Alınan bilgiye göre, F.R. (16) ile üvey annesi S.K (33) arasında Derinkuyu Mahallesi’ndeki evlerinde henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine F.R, evde bulunan av tüfeğiyle üvey annesine 3 el ateş ederek, kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri, S.K’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri, F.R’yi olay yerinden yaklaşık bir kilometre mesafedeki zeytin bahçesinde yakaladı. Gözaltına F.R, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Memura Yer Değiştirme İsteme Hakkı

‘Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyle, memurlara can güvenliğinden dolayı yer değiştirme isteme hakkı verildi. 16 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak, yönetmeliğe eklenen yeni madde şu şöyle: “Can Güvenliği Mazeretine Bağlı Yer Değişikliği… MADDE 14/A- Memurun can güvenliği mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisinin, eşinin veya bakmakla yükümlü olduğu çocuklarından birinin bulunduğu yerde kalmasının can güvenliğini tehdit altında bırakacağının adli veya mülki idare makamlarından alınacak belgeyle belgelendirmesi gerekir. Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde Memur; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir. 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca hakkında adli makamlarca işyerinin değiştirilmesine ilişkin koruyucu tedbir karan alınan memur, aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir.”

Türk Birliği Partisi Seçim Startını Hatay’dan Verecek

Türk Birliği Partisi (TBP) Hatay İl Başkanı Murat Karagün, Genel Başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı. Karagün, Türk Birliği Partisi, Hatay il başkanlığının Anılife Otelde 24 Ağustos 2014 Pazar günü saat 14.00’da Genel Başkanları Hurşit Yiğit’in de katılacağı bir toplantıyla, Türkiye genelinde seçim startını ilimizden vereceğini duyurdu.

Prime Mall İskenderun Playstation Turnuvası Sonuçlandı!

Açıldığı günden bu yana ziyaretçilerine keyifli bir alışverişten fazlasını sunmayı gelenek haline getiren Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi, yine muhteşem bir etkinliğe imza attı. Tüm dünyada gençleri ve çocukları etkisi altına alan Playstation oyunu PES 2014, muhteşem bir turnuva ile Prime Mall İskenderun’a damgasını vurdu. Turnuvaya katılan 15-30 yaş aralığındaki yarışmacılar nefes kesen maçlara imza attı. İzleyenlerin büyük ilgi gösterdiği turnuvada 1. Reşit Kalkan, 2. Oğuzhan Güney, 3. ise Akın Karadal oldu. Turnuvanın 1. si 250 TL, 2. si 150 TL, 3. sü ise 100 TL değerinde hediye çeki kazandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here