Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
36

gündem kısa1Hatay Havaalanında Sefer Sayısında Artış Sağlandı

Hatay Havaalanında 2013 Yılı Aralık Ayında yolcu sayısında yüzde 70.1’lik, uçak sefer sayısında ise yüzde 88.6’lık artış sağlandı. Hatay Havaalanı’nda 2012 yılı Aralık ayında yolcu sayısı; 49 bin 529 iken, 2013 yılı Aralık ayında bu sayı 84 bin 247’ye yükseldi. Böylece 2013 yılında, 2012 yılına göre yolcu sayısında yüzde 70.1’lik bir artış sağlandı. Uçak sefer sayısı ise; 2012 yılı Aralık ayında, 414 iken, 2013 yılı Aralık ayında bu sayı 781’e ulaştı. Böylece  2013 yılında, 2012 yılına göre uçak sefer sayısında yüzde  88.6’lık bir artış sağlanmış oldu. Konu ile ilgili olarak bir değerlendirme yapan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Hatay Havaalanı’nın yıllık büyümenin yanı sıra aylık büyümeyi de sürdürdüğünü ifade ederek, yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pek çok ile ve ülkeye   uçuşlar gerçekleşen havaalanımızın, ilimizin önemini daha da artırdığını kaydetti.

CHP Büyükşehir Adayı Savaş Hatay FM’e Konuk Oluyor!

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, 17 Ocak Cuma günü (bugün) saat 14.05’de Hatay FM’in canlı yayın konuğu oluyor. Ak Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçerek Hatay büyükşehir belediye başkan adayı olan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay FM’de Ayhan Gümüşsoy ile “Gündem” programına konuk olarak aynı zamanda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandıracak. Program Antakya 99.0, İskenderun 98.0, Mersin 107.4, Kahramanmaraş 98.5 frekansından ve www.hatayfm.net internet adresinden dinlenebilecek.

Belen Tosyalı Cami Bugün İbadete Açılıyor

Tosyalı Holding tarafından 27 Mayıs 2013 tarihinde temeli atılan Belen Tosyalı Camii, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Adalet eski Bakanı, Ak Parti Hatay Milletvekili ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın katılımlarıyla 17 Ocak 2014 Cuma günü (bugün) saat 11.00’de törenle ibadete açılacak. Belen’in ihtiyacı doğrultusunda yapılan Tosyalı Camii, mimari özelliği bakımından Osmanlı mimarisi esas alınarak ilçeye kazandırılmıştır. Belen Tosyalı Cami Revakları, minare yapısı, iç mimarisi ile ülkemiz ve bölgemiz için örnek bir camii niteliği taşımaktadır.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün Atık Su Çalışması

İskenderun Belediyesi su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerince, atık su kanalizasyon çalışması devam ediyor. Ekipler, Gürsel Mahallesi 540 sokakta atık su kanalizasyon çalışması yapıyor. Gürsel Mahallesi’nde proje dışı kalan bölgede, İskenderun Belediyesi Su ve Kanal Müdürlüğü ekiplerince atık su kanalizasyon çalışması yapılıyor. Atık su kanalizasyon çalışması kapsamında, 200’lük borular döşeniyor. Gürsel Mahallesi 540 sokaktaki projeye esas olacak şekilde yapılan atık su kanalizasyon çalışmasının, atık su kanalizasyonu olmayan sokaklarda da devam edeceği belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here