Kebapçıdan Sporcu Olur mu? (1)

0
60

Değerli okurlarım, sporu fiilen yapanlar ve uğraş verdiği spora veda edenler, ya köşesine çekilir ya da sporla ilgili bir şeyler yaparlardı bizim dönemimizde. Bu muhteremler kebap yerlerdi ama kebapçılık yapmayı düşünmezlerdi. Bildiğiniz gibi, eti şişleyip ateşe tutmakla sabit değildir kebapçılık.

Geride bıraktığımız günlerde konumuzla ilgili, futbol adına önemli gelişmeler yaşandı. Aslında buna gelişme denmez, az da olsa üzüntü verici olaylar, hatta utanç verici olaylar da dersek doğrunun ta kendisidir. İsim vermesem bile, gündemimize getireceğimiz kişileri hemen tanıyacaksınız. İnanın bundan da rahatsızım. Son kırk yılın her karesine imza atmış, futbol denilince akla gelen ilk isim ve futbolun direktörü.

Sadece o değil! Ülkemizi Avrupa’da büyük puntolarla temsil eden, bir zamanların top taşıyıcısı, bir sokak çocuğu! Yazmak zorundayım, kimseden bir işim olmadığı gibi, hamdolsun korkumuzda yoktur. Bu konularda kalem oynatanlar duyduklarını yüzeysel olarak yazıyorlar. Oysa biz, gördüklerimizi, bildiklerimizi gözümüzü kırpmadan yazacağız.

Yazmaya başladığım yıllarda (ki yarım asrı geride bıraktım hamdolsun) beni teşvik eden ve hatta destekleyen ustalarım vardı, onları şükranla ve rahmetle anıyorum. Öyle ümit ediyorum ki gazetemizin yüzüncü yılında da yazacağım. Hiç şaşırmayın, şunun şurasında ne kaldı ki. Yeter ki Yaradan istesin.

Yine de hem kendimi rahatlatmak ve hem de sizlere, günlük yaşamınızdan ya da yaşadığınız olumsuzluklardan uzaklaştırabilmek için, taslak romanımdan büyükçe bir paragraf alıntı yapmak istiyorum. ‘…Efendim, bir konuda işler ters gittiğinde hemen umutsuzluğa kapılmadan moral, motivasyon devreye sokulmalıdır. Azıcık iyimser olup bardağın dolu yanına bakmalı ve de bakılmalıdır. Genel olarak, iyimserlik, iyimser olmak çok önemli bir duygudur. Olumsuz olaylara, duygular gem vurmaktır. Anlatmak istediğim pes etmemektir. Biraz da bilerek ve isteyerek menfi olayları görmezden gelmektir.

Toplumsal yaşamdaki gerilimler, bireyler ve toplum üzerinde birikimler yaratarak olayların ve stresin artmasına neden olur. Moral-Motivasyonu üst düzeyde tutmak insanlara ok şeyler kazandırır. Özellikle futbol maçları izlerken de en fazla ihtiyaç duyulan şey onlardır. Moral ve Motivasyon! O zaman, şu kavramlar madem o kadar önemli, biraz açalım dilerseniz.

Mutlaka, kelime anlamı bile bizleri rahatlatacaktır, huzur verecektir. Moral: Olumsuz şartlara, sıkıntılara, güçlüklere karşı koymamızı sağlayan bireysel duygudur. Buraya kadar doğru da bazen de kaderin öylesine acımasız tarafına rastlarız ki, dilediğiniz kadar moralli olun. Herkes size moral şırıngalasın, inanın zerrei nokta faydası olmuyor. Giden geri gelmiyor…’

Moral- Motivasyona yarın devam edeceğiz, eminim seveceksiniz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here