Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin Temeli Atıldı

0
48

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Ticaret Odası (İTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğiyle hayata geçirilen Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin temel atma töreni yapıldı.

Geçtiğimiz Cuma günü İSTE Merkez Yerleşkesinde yapılan temel atma törenine, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, protokol üyeleri, İSTE akademik ve idari personeli, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninde konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Göreve geldiğimiz günden bu yana İSTE’yi daha ileri taşıma çabamızın sonuçlarından biri İskenderun Ticaret Odası (İTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) iş birliğiyle bugün temelini attığımız Kaynak Teknolojileri Mükemelliyet Merkezi’mizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu yerli ve milli savunma sanayi, uçaklar ve uzay hedeflerinin tamamı için kaynak olmazsa olmaz bir gereklilik. Böylesine kıymetli bir projeyi İSTE’ye, bölgeye ve ülkemize kazandırdığımız için mutluyuz. Projeyi destekleyen ve yanımızda olan başta Sayın Valimiz Rahmi Doğan olmak üzere, projenin yazılmasında birlikte çalıştığımız Doç. Dr. Ersin Bahçeci’ye, İTSO’ya, DOĞAKA’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nin üniversitemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Bugün temelini attığımız Kaynak Teknolojileri Mükemmelliyet Merkezi İSTE’nin çevresiyle yaptığı iş birliği modelinin güzel bir örneğidir” diyen Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel; “iş dünyamızın eğitime, bölgeye ve projelere sundukları katkılar çok kıymetli, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Hatay Valisi Rahmi Doğan da; “Göreve başladığım ilk zamanlarda konuştuğumuz bu projenin bugün temellerini atıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Gerek İskenderun Teknik Üniversitesi gerekse İskenderun Ticaret Odası elini taşın altına koyuyor. Bugün temelini attığımız proje körfezin ara eleman ihtiyaçlarını karşılamada önemli işler başaracaktır. Üniversitelerimizin sektörle birlikte çalıştığında ülkenin gelişmesine sundukları katkı bizleri mutlu ediyor. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin de bu katkıyı sunması bizi ayrıca mutlu ediyor. Rektörümüz Prof. Dr. Tolga Depci’ye ve ekibine çabaları için teşekkür ediyorum. Tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Temel atma töreninde İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci projenin hayırlı olması için kurdele kesimi esnasında dua etti. Kaynak Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi Temel Atma Töreni kurdele kesimi ve buton basımı ile tamamlandı.

Temel atma töreninin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu, Prof. Dr. Mustafa Yüksek ve Prof. Dr. Meltem Eken İSTE Merkez Yerleşkesinde DOĞAKA destekli Cazibe Merkezleri Destekleme programı projesi olan İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here