Kaymakam Yönden ve Başkan Tosyalı, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

0
62

Tosyalı; “Hep Beraber Daha Güzeli Nasıl Yakalayabilirizin Gayreti İçerisinde Olacağız”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla, kentimizde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden’in de katılım gösterdiği buluşma, karşılıklı sohbet ortamında samimi bir havada gerçekleşti.

İskenderun Belediyesi 3 No’lu Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen buluşmaya Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal ve Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Rızkullah Terbiyeli, Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği (AKİYAD) Kurucu Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Temsilcisi Sabriye Sönmez, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Temsilcisi Akın Bodur, yazılı, görsel ve işitsel basın mensupları katıldı.

Buluşmada konuşan Başkan Tosyalı; “Tarafsız gazetecilik yapan tüm basın mensuplarının günün kutluyorum” dedi.

Göreve geldikleri günden bu yana İskenderun’a hizmet etmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Tosyalı; “Sizler de bunları toplumumuzla paylaşıyorsunuz, hepinize paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ara ara eleştirileriniz oluyor, inanın onlardan istifade etmeye çalışıyoruz. Yeter ki yanlı, taraflı olmasın. Sizler de İskenderun’da yaşıyorsunuz, İskenderun’da hep beraber daha güzeli nasıl yaparız bunun çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Bu güzelliği yaratmamız da katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Bu iş tek benimle yapılmaz.

Bu görev 31 Mart’ta bize verilmiş ama biz hep beraber daha iyiyi, daha güzeli nasıl yakalayabilirizin gayreti ve çabası içerisinde olacağız. İskenderun çok güzel bir şehir. Denizi ile, sanayisi ile, ticareti ile, ekonomisi ile güzide bir şehir. İskenderun yerel gazeteciliğin de en yoğun ve kalabalık olduğu bir şehir. İskenderun’da, trafik şubesine kayıtlı 90.195 araç var. Tüm bunlar İskenderun’un gücünü, ekonomik zenginliğini gösteriyor.

Ben hepinize katılımınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum, yapmış olduğunuz görevlerinizde başarılar diliyorum. İskenderun’a yaptığınız katkılar için de teşekkür ediyorum. Biz bunu beraber başaracağız. Her yerde söylüyorum bana oy veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Seçim 31 Mart’ta bitti. Biz eşit olarak tüm sorunlara en hızlı şekilde değinip ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Kaymakam İskender Yönden; “İldeki yerel gazetelerin yüzde sekseni bizde. Pandemi sürecinden sonra ilk defa bir araya geliyoruz. Bu süreçte bizde çok hakkınız var. Hepiniz her tarafından sahip çıktınız, kötü anlamda hiçbir şey görmedik, Allah razı olsun. Halkı bilgilendirme ve yapılması gerekenler konusunda bize çok ciddi destek verdiniz. Demek ki iyi noktada birleşildiği zaman gerçekten arkadaşlar çok büyük destek veriyor. Yangın felaketi ile ilgili hepinize teşekkür ediyorum. Yerinde görüp, yerinde haberlerle o kadar güzel anlattınız ki… Hatta yayınlayan bir tane kaplumbağa haberi ulusal bir haber haline geldi, buradaki arkadaşların başarısını gösteriyor bu.

Yeri geldi bizi yönlendirdiniz, eleştirilerden ne kazanabiliriz ona bakıyoruz. Güzel sonuçlar var, özellikle pandemi döneminde, felaket döneminde sahip çıktınız, minnettarım, teşekkür ediyoruz. Telefonum 24 saat açık, ne olursa olsun iletebilirsiniz. Eksiklikler varsa çekinmeden söyleyin. Belediye başkanımla beraber en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yapıcı eleştirileriniz bize çok güç veriyor” diye konuştu.

Günün anlam ve önemine dair yapılan protokol konuşmalarının müteakibinde Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediyesi Başkanı Fatih Tosyalı tarafından tüm basın mensuplarına 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Türk Bayrağı işlemeli özel bir hediye verildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here