Kaymakam Yönden; “Kandiller, Toplumun Birlik ve Beraberliğini Sağlayacak Eşsiz Fırsatlardır”

0
58

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bu gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili münasebetiyle bir açıklama yaptı. Kaymakam Yönden, 8 Kasım  2019 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili’ni içine alan haftanın da, teması  “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlenen“Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlanacağını kaydetti.

Hz Muhammed (SAV)’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlâkını özümsemek, ona duyulan içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve yeni nesillere aktarmak düşüncesiyle kutlandığını hatırlatan Kaymakam Yönden; “İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden sevgili Peygamber Efendimiz (SAV), gerek hayat tarzı, gerekse söz ve düşünceleriyle insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

Hz. Peygamberi (SAV) sevmek ve onu örnek almak demek; onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Toplumun huzurunu, barışını, birlik ve beraberliğini sağlayacak böyle eşsiz fırsatları, anlamına uygun olarak en iyi şekilde değerlendirmeli, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) şefaatine nail olmaya çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Tüm islam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni içten duygularımla kutluyor, bu müstesna  gecenin, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here