Kaymakam Yönden; “Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun”

0
45

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Dünya Gazeteciler Günü Kutlu Olsun”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberler ile kamuoyunu aydınlatma mesleğidir” dedi.

Basının, demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden; “Günümüzde her insanın habere ulaşma, gerçek bilgiyi öğrenebilme ve fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü hiç şüphesiz ki modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu doğrultuda basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberler ile kamuoyunu aydınlatma mesleğidir.

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumlarında başında gelmektedir” dedi.

İlçemizdeki basın ve medya mensuplarının mesleki etik ve kamusal menfaatler çerçevesinde yaptıkları ve yapacakları her türlü çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşması noktasında katkılar sağlayacağına inandığını kaydeden Kaymakam Yönden; “Bu doğrultuda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın, Milletin müşterek sesidir’ sözünde ifade ettiği gibi basın teşkilatının toplumun aydınlatılması bakımından üstlendikleri misyonu da en güzel şekilde açıklamaktadır. Bölgemizde meydana gelen her türlü olumlu ve olumsuz gelişmelere dair kamuoyu oluşturarak, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine ciddi katkılar sunan mahalli basın, mesleki ilke ve esaslar çerçevesinde bugüne kadar icra ettikleri görevlerini, bundan sonra da aynı hassasiyet ile devam ettireceklerine canı gönülden inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; 21 Ekim günü idrak edilecek ‘Dünya Gazeteciler Günü’ dolayısıyla İlçemiz de faaliyette bulunan, üstlendikleri sorumluluğun bilinciyle mesleğini icra eden tüm basın ve medya emekçilerimizin “21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü” kutlarken, tüm gazetecilik mesleği mensuplarına habere ulaşma ve haberlerin kamuoyuna ulaştırılması çabalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here