Kaymakam Yönden; “Çocuklarımızın En İyi Şekilde Yetişmesi Öncelikli Hedefimizdir”

0
33

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bugün karne alarak tatile girecek olan öğrencilere tatil mesajı yayınladı.

İlçemizde eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için çeşitli projeleri uygulamaya geçirdiklerini aktaran Kaymakam Yönden; “Her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir konuma gelebilmek için bütün kurum ve kuruluşlarımız ile büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temel hedefimiz, İskenderun’daki eğitimin daha üst noktalara taşınması ve başarının ulusal düzeyde önemli bir aşamaya gelmesini sağlamak olup, bu doğrultuda eğitimin kalitesini daha üst noktalara taşıyabilmek için çeşitli projelerimizi uygulamaya geçiriyoruz” dedi.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesinin öncelikli hedefleri olduğunu kaydeden Kaymakam Yönden; “Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirip topluma kazandırmaya da önem ve öncelik veriyoruz. Bunun gerçekleştirilmesi adına bütün kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği ve koordinasyon içerisinde etkin çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Son yıllarda eğitime olan katkının büyük ölçüde arttığını kaydeden Kaymakam Yönden, öğrencilere seslenerek; “Eğitim öğretim sürecinde başarının temel sırrı; sistemli, prensipli, planlı çalışmak ve disiplini sağlamaktır. Disiplin ve prensipleri baskı olarak değil gelecekte sizlerin başarısı ve mutluluğu için okul idaresinin olmazsa olmaz planlaması olarak değerlendirmelisiniz. Okulunuzun ve sınıfınızın içindeki tutum ve davranışlarınızın eğitim ve öğretim sürecinizin başarıyla sonuçlanması ve kişisel benliğinizin oluşması açısından büyük önem ve öncelik arz ettiğini unutmamalısınız. Hayatınızın her anında sağlığınıza dikkat ediniz ve okuma alışkanlığınızı geliştiriniz. Sıkıntı ve sorunlarınızı ailenizle, öğretmenlerinizle ve okul idaresiyle paylaşarak aşmaya çalışınız. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması yönünde sarf ettiğimiz gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacağından şüpheniz olmasın.

Bu bilim yuvasını dolduran siz öğrencilerimizde var olan enerji ve heyecan, bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynak olduğunun pek ala farkındayız. Bu farkındalık ve bilinç çerçevesinde size öncelikle bir insan olarak değer veriyoruz ve sizi önemsiyoruz. Sevgili Öğrenciler, notlarınız her ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamasında velilere yönelik de konuşan Kaymakam Yönden; “En Değerli Varlıklarını Bizlere Emanet Eden Saygıdeğer Veliler, eğitim öğretimdeki hedefimize yürürken, çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları istikrarlı ve güvenli okul ortamı sağlamak amacıyla anne-baba, öğretmen ve okul arasında ortak paylaşıma dayalı yakın ve sıcak bir ilişki kurulmasının gerekliliği kaçınılmazdır. Bu manada çocuklarınızı çok seviyor ve önemsiyoruz. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı; Tarihi geçmişini benimseyen, manevi değerlerini özümseyen, sorgulayıcı, araştırmacı, nitelikli, iletişime açık, ilgi alanları belirlenerek desteklenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, karar verebilme yetisini edinmiş ve olumlu benlik algısına sahip bireyler olarak yetiştirmemiz büyük önem arz etmektedir. Muhterem velilerimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarınızı dolaylı olarak denetleyiniz. Onlara sevgiyle yaklaşarak destekleyiniz. Konuşarak onlara ve fikirlerine değer verdiğinizi gösteriniz. Başarı ve başarısızlıklarında hep yanlarında olup, onları girişimlerinde destekleyiniz.

Değerli velilerimiz,  kıymetli çocuklarımız karnelerini alacak ve bir ara tatili daha idrak edecekler. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bu tür eksikliklerini çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi de sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare etmek suretiyle başarıyı daha üst noktalara taşıma gayretiyle hareket ediniz” dedi.

Açıklamasında son olarak öğretmenlere de seslenen Kaymakam Yönden; “İnsan yetiştirmek kutsal bir görevdir ve bu kutsal görevi ifa eden siz değerli öğretmenlerimiz, hiç şüphesiz saygıya ve övgüye fazlasıyla layıktırlar. Eğitim ordusunun yurdun dört bir yanına dağılmış neferleri olan öğretmenlerimizin aydınlık yüzleri, yetiştirdikleri binlerce çocuğun ruhuna ışık saçmaktadır. Eğitim adına yapılan her çalışma, devletimizin ve milletimizin kaderini doğrudan ilgilendirmekte ve etkilemektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarınızda da bu şuurda olacağınıza yürekten inanıyorum.

Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacağı şüphesizdir. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmeleri konusunda tavsiye ediniz. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve gayretlerinin devamını canı gönülden temenni ediyor, en derin sevgi, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde ifadeler kullandı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here