Kaymakam Özyiğit’ten Paskalya Bayramı Kutlaması

0
107

kaymakam özyiğit (6)Hristiyan Âleminin Paskalya Bayramı’nı En Kalbi Duygularıma Kutluyorum

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yayınladıkları mesajlarla Katolik cemaatinin Paskalya Bayramını kutladı.

Dini bayramların kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştiği günler olduğunu önemle vurgulayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, yazılı olarak yayınladığı kutlama mesajında; “Dini bayramlar; Kardeşliğin, hoşgörünün, toplumsal kaynaşma ve dayanışmanın egemen olduğu, ortak değerler etrafında kenetlenme ve birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir. Bulunduğumuz coğrafyada; Müslüman, Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımız dünyada eşine pek rastlanmayan bir kaynaşma ve hoşgörü sergilemekte ve dini bayramlarımız geçmişten gelen tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etmektedir. Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanışa sahip vatandaşların, aynı gelenek ve görenekleri, aynı sevinç ve üzüntüleriyle şanlı bir tarihi paylaşmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Hristiyan âleminin Paskalya Bayramı’nı en kalbi duygularıma kutluyor, İlçemiz ve çevresinde yaşayan Hristiyan vatandaşlarımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here