Kaymakam Özyiğit; “Seçim Kurallarına Uyalım”

0
69

seçim yasakları4İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçimler sırasında uyulması gereken kurallar hakkında bilgiler verdi.

Uyulacak kurallar ve seçim yasakları hakkında bilgilendirmede bulunan Kaymakam Özyiğit; “298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun” un 79. Maddesinin “İçki ve Silah Taşıma Yasağı” konulu maddesinde; “Oy verme günü, her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerler ile umumi mahallelerde her çeşit ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesi yasaktır. Oy verme günü bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalır. Eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda yalnız yemek verilir. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse köy, kasaba ve şehirlerde silah taşıyamaz” hükmü yer almaktadır.

seçim çalışmaları2

Bu doğrultuda; 1.2.3. sınıf içkili lokantalar, 1.2.3. sınıf içkili müzikli lokantalar, taverna ve içkili kokteyl salonları, bar, pavyon, gazino, dans salonları, diskotekler, birahaneler, internet salonları, kahvehaneler, oyun salonları, oyun yerleri (play station v.b.) beceri eğlence merkezleri, dernek lokalleri, sinema, kültür merkezleri, fuar-panayır, gösteri merkezleri, düğün salonu, çay bahçesi, lunaparklar gibi yerler umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak geçtiğinden oy verme süresince kapalı tutulacaktır.

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan 26.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri süresince gerek görevlilerin gerekse vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyetine mahal verilmemesi açısından 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümlerini düzenleyen Kanun ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ve İl – İlçe Seçim Kurulları tarafından alınan veya yayınlanan kararlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here