Kaşıkçı; “Sorunların Çözümü İçin Ortak Hareket Ediyoruz”

0
64

MHP’li Vekil Kaşıkçı İGC’yi Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, İlçe Başkanı Turan Bozkurt, Belediye Meclis üyeleri ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular.

MHP Hatay Milletvekili Kaşıkçı, Meclis tatilini değerlendirerek Hatay’ın ilçelerini gezdiğini, mevcut sorunları ilk ağızdan dinlediğini ifade etti. Kaşıkçı; “Geçen hafta Erzin’deydik ve STK’lardan, vatandaşlardan sıkıntılarını dinledik. TBMM açıldığında ‘halkımızın şu sorunları var’ diyebilmemiz için, hepsine vakıf olabilmeliyiz. Bu çerçevede İskenderun’daki STK’ları da ziyaret ediyoruz.

İskenderun’la ilgili temel sorunlar arasında sanayi sitesinin kente biraz uzak bir yere taşınması var. Mümkünse bir hazine arazisine yenisinin yapılması talep ediliyor. Özel arazinin bedeli çok yüksek olur. Tüm siyasi partiler bu konuya aynı gözle bakıyor ve çözüm için çalışıyoruz.

Bunun dışında tüm milletvekilleri olarak Erzin-İskenderun arasındaki otobanın ücretsiz olmasını, çeşitli bağlantı yollarıyla da desteklenmesi gerektiğini dile getirdik. Bunun çözüme kavuşması an meselesi. Biz Hatay’daki herhangi bir sorunun çözümü için 10 milletvekili bir araya geliyoruz. Örneğin geçen günlerde çiftçinin elektrik problemi için bir araya geldik. Ortak bir metin hazırlayarak Enerji-Sa yetkililerine ilettik” şeklinde konuştu.

Geçen hafta Hatay Valisi Başkanlığında milletvekilleri olarak toplantı yaptıklarını, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Antakya’daki Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırılması projesini görüştüklerini belirten Kaşıkçı; “Bu projenin gerçekleşmesi için HBB Başkanı Lütfü Savaş’a Ak Parti ve MHP Milletvekilleri olarak kredi konusunda destek olacağımızı söyledik. Kabul etti. Aynı konuda bu büyük projenin benzerini İskenderun’da da yapmamız gerektiğini söyledim.

Hatay her dönem iktidara destek vermesine rağmen yatırım konusunda problem yaşamıştır. Anguslar konusunda sorun büyük ölçüde çözüldü. Hızlı tren projesinin ise Toprakkale’den Antakya’ya ulaşmasını istiyoruz. Bizler, halkımıza yararlı olan büyük projelerle anılmak istiyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here