Karneler Alındı, Tatil Başladı!

0
107

İlk ve orta öğretimde eğitim öğretim gören öğrenciler, dün karnelerini almalarıyla birlikte yaz tatiline girdi. Yaklaşık 9 ay süren 2016-2017 eğitim-öğretim yılı maraton yorgunluğunu öğrenciler, 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

Yurt genelinde 17 milyon kentimizde de yaklaşık 55 bin öğrenci, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının tamamlanmasıyla karne alarak tatile girdi. Karnedeki notları iyi olan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşadı. Bazı öğrenciler ise karnelerindeki kırık notlar sebebiyle yaz tatiline buruk başladı. Eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle öğrenciler 3 aya yakın uzun bir tatil yapacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül’de başlayacak.

Karne dağıtımı öncesi tüm okullar kendi bünyelerinde tören düzenledi. 5 Temmuz İlk okulunda gerçekleştirilen törende, okul genelinde başarılı olan öğrencilere, okula ilçe birinciliği kazandıran futbol takımına teşekkür ve onur belgeleri verildi. Çocuklara hitaben kısa bir konuşma yapan Okul Müdürü Fikret Türkoğlu, öğrencilere bol-bol gezip eğlenmelerini bunun yanı sıra her gün mutlaka kitap okumalarını tavsiye etti ve iyi tatiller diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here