Kardeş Şehir Kiel Heyeti’nden Vali Doğan’a Ziyaret

0
67

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya ile kardeş şehir olan Almanya Kiel Şehir Meclis Başkanı Hans Werner Tovar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Vali Doğan, 2013 yılından bu yana kardeş şehir olduğumuz Kiel Kenti heyetini 3 semavi dine ev sahipliği yapan Hatay’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Doğan; ”Hatay tarihi, kültürü, turizmi ve gastronomisiyle marka değeri taşıyan önemli bir kent, bu coğrafya dünyanın en güzel ovası, dağları ve denizi üzerine kurulmuş. Tarih boyunca 21 medeniyete ev sahipliği yapmış, burada yapılan arkeolojik kazılarda da farklı etnik kökenlere ve medeniyetlere ait eserler ortaya çıkmıştır. Hatay’daki müzemiz dünyanın en büyük mozaik müzesidir ve müzedeki eserlerin tamamı bu topraklardan çıkmıştır. Ama ne yazık ki 2011 den bu yana süregelen bir savaş var. Savaş süresince Türkiye’ye göç eden yaklaşık 4.5 milyon insan var.

Suriye ile 911 kilometre olan sınırımızın 288 kilometresi Hatay iledir. Dolayısıyla göçten en çok etkilenen il Hatay olmuştur. Hatay’ı gezdiğinizde insanların huzur içinde yaşadığını görürsünüz. Şuan yine sınırımızda İdlip şehrinde yaşanan bir insanlık dramı var. Türkiye dünyaya örnek olacak şekilde yaşanan drama sessiz kalmayarak insani yardımlara devam etmektedir. Siz kardeş şehrimizle de 2015 yılında Altınözü ilçemiz Hacıpaşa Mahallesinde Suriyeli sığınmacıların çocuklarına daha iyi eğitim vermek için geçici eğitim merkezi yapmıştık bu gibi projelerin örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Hans Werner Tovar ise, nazik kabulünden dolayı Vali Doğan’a teşekkür ederek, Türkiye’nin Suriye savaşında gösterdiği üstün çabaları ve göç eden sığınmacılara yıllardır ev sahipliği yapıp birçok alanda yaptığı yardımlar için teşekkür ettiğini ve Suriye’deki savaşın çözümünde ne olursa olsun Türkiye’siz olamayacağını diğer Avrupa ülkelerinin Almanya kadar Suriyeli göçmen barındırmadığını dolayısıyla insani bakış açımızın aynı olduğunu dile getirdi.

Ziyarette Başkan Hans Werner Tovar yanı sıra Dış İlişkiler Sorumlusu Mariko Junge, Kiel Meclis Üyesi Nesimi Temel, Hatay Büyükşehir Belediyesini Temsilen Dr. Selim Matkap ve Sevgi Dalar da hazır bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here