Karasayar’dan Diş Hastanesi İnşaatında İnceleme

0
268

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Diş Merkezimiz Tüm Bölgeye Hizmet Verecek”

Yapımı devam eden ağız ve diş sağlığı merkezinde incelemelerde bulunan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “İskenderun’a bölgenin en büyük ağız ve diş sağlığı merkezi yapılıyor” dedi.

TBMM idare amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve İskenderun Ağız Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Hüseyin Yunus ile birlikte kentimize yapılmakta olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinde incelemelerde bulundu.

Müteahhide bağlı bazı sıkıntılar yaşandığını ancak yeni ihaleyle sorunun çözüleceğini aktaran TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Yeni ADSM binasını çok önemsiyoruz. Günlük yapım işlerini takip ediyoruz. Yeni binanın kaba inşaatı tamamlandı. Şimdi ince işleri yapılıyor. İskenderun’a yakışır Türkiye’nin en güzel diş hastanesinden birini İskenderun’a yapıyoruz. Çok şükür bitirme aşamasına geldik.

Müteahhitlerin çalışmalarındaki sıkıntılardan, işi uzatmalarından dolayı sorunlar yaşadık. Bu günlük takibimizde olan bir konuydu başhekimimiz ve ilgili arkadaşlarla beraber. İnşaat yapma aşamasında sürekli takip ettik ancak müteahhit işi sonuna getiremedi. Baktık bu müteahhit bu işi yapamayacak Sağlık Bakanlığıyla görüşmelerimiz neticesinde bu müteahhidin ihalesi işi iptal edildi. Şu anda yeni ihale yapılmak üzere. Yeni ihaleyle de hızlı bir şekilde 3 ay içerisinde sanırım inşaatımızı bitireceğiz. İç tefrişatını da başhekimliğimiz yapacak. Onunla ilgili ödeneği de hazır. Arkadaşlar çalışmalara başladı. Yaklaşık 7 dönüm arazi üzerine yapılmakta olan yeni ADSM binası tüm bölgeye hizmet verecek büyüklükte olacak. Ünite sayımızda 35’ten 60’a yükselecek. İskenderun halkı hizmetin en güzelini hak ediyor. Hizmetlerin en iyisine layık olan aziz hemşerilerimizin bir an önce yeni diş merkezimizden faydalanabilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz” dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur ise Yeni yapılmakta olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hemşerilerimize hayırlı bir şifa kapısı olmasını dileyerek; “İnşallah diş hastanemiz de en kısa sürede tamamlanarak hemşerilerimizin hizmetinde olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Merkez binasında yapılan çalışmalar kapsamında Milletvekili Karasayar’a teknik bilgiler de veren İskenderun ADSM Müdürü Hüseyin Yunus; “6 katlı olacak olan yeni diş hastanesi binasında çalışmalar titiz bir şekilde sürüyor. Bu hastanemiz bittiğinde dışarıya sevkler azalacak. Diş ünite sayısı iki katına çıkıyor. Son sistem makineler, ameliyat olanakları ve ileri teknolojik imkânlarla halkımız hizmetin en güzeline kavuşacak. Hekim sayısı artacak” şeklinde konuştu.

Milletvekili Orhan Karasayar, daha sonra mevcut İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ederek, hekimler ve tedavi gören vatandaşları ile sohbet ve istişarelerde bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here