Karasayar’dan Çelik-İş Sendikası Yönetimine Ziyaret

0
57

Önde; “Sendikalar, Asıl Alın Teri Döken İşçileri Temsil Etmektedirler”

Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanlığına seçilen Metin Önde’ye tebrik ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Dünde Ak Parti İlçe Yönetimi ile birlikte Çelik İş Sendikasını ziyaret eden Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, işçi hakları üzerine yaptığı konuşmasında; “Asgari ücretlerin bin lira üzerinde olmasını en çok başbakanımız istiyor” dedi.

Metin Önde başkanlığında oluşan yeni yönetimin bu görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inandığını söyleyen Vekil Karasayar; “Sizler bu işin yabancısı değilsiniz” dedi. Vekil Karasayar, “Sendikalar asıl alın teri döken işçileri temsil etmektedirler. İşçiler kendilerini işyerinde ne kadar huzurlu ve güvende hisseder ise o kadar kaliteli iş çıkartırlar. Bu konuda Çelik İş Sendikası sadece işçi değil işvereni de düşünerek çalışmalar ortaya koymaktadır. Bundan dolayı da onları kutluyorum. İşçilerin önünü açmak için sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışacağız. Amaç bu ülkeye hizmettir!” diye konuştu.

Gerçekleştiren bu nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Metin Önde; “Vekilimiz sendikanın sıkıntılarının çözüm noktasında sürekli katkı vermiştir. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Şu anda da sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci aşacak bilgi ve güçteyiz. Sağ olsun çözüm noktasında dostlarımızın desteğini ensemizde hissediyoruz. Bizler sınıf anlayış içerisinde hareket etmedik, etmeyeceğiz. Çünkü bizler, işverenin olmadığı yerde işçinin olmayacağının bilincindeyiz.

Bizler emekçilerin hak ettiklerini almaları noktasında çalışıyoruz. İşyerinde insana yakışır bir ortam çalışmalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır. Çıkarılan yasa yeterli değil ama doğru ve iyi bir başlangıçtır. Bizler gibi topluma mal olmuş insanlar, bankamatik gibi çalışıyoruz. 7 gün 24 saat ama inanın bankamatikler bizden daha avantajlı onlar arada bir servis dışı kalabiliyor. Bizde maalesef o da yok!” dedi.

Geçmişten bugüne ülkemizde yaşanan gelişmelerin ele alındığı ziyarette Vekil Karasayar; “Asgari ücretlerin bin lira üzerinde olmasını en çok başbakanımız istiyor. Ama işverenler buna sıcak bakmadığından çokta üzerlerine fazla gidilmiyor. En ufak bir sorunda fabrikayı alıp götürebiliyorlar” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here