Karasayar; “Peygamberimizin Yüksek Ahlakını Örnek Almalıyız”

0
49

kutlu doğum haftası3Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, “Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Haftanın bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini temenni eden Milletvekili Karasayar, mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Peygamberler silsilesinin sonuncusu, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderdiği, Peygamberimizin miladi takvime göre doğum günü olan 20 Nisan gününü de kapsayan 14–20 Nisan tarihlerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak idrak ediyoruz. Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini diliyorum.

Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e; “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik” diye hitap edilmiştir. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamberimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyacımız var.

Peygamberimizin bizlere öğrettiği, başkalarına karşı merhametli olma vasfını sosyal hayatımızın aksayan yönlerinin çözümünde harekete geçirmeye bugünlerde daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Bizler günümüzün zorlaşan hayat şartlarında onun göstermiş olduğu yolda, onu örnek alarak, fakat gerçek manada onu tanımayı sevmeyi ve bizlere göstermiş olduğu yolun özünü anlayarak ilerliyoruz. Bu duygularla tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here