Karasayar; “Milletin Refahını Düşünüp Ona Göre Davranacağız”

0
113

akp toplantı5Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar ve Mehmet Alğan, İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun ile birlikte, ilçe teşkilat binasında seçim sonrası bir değerlendirme toplantısı düzenlediler. Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun, İskenderun’da 144 bin 317 seçmeninin 464 sandıkta oy kullandıklarını hatırlatarak; “Sokak temsilcilerimiz, gençlerimiz, parti örgütleri gece gündüz demeden çalışıp sokakta el sıkışmadık kimseyi bırakmamıştır. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Bizlerin Ak Parti olarak yaptıklarımız ortada. Teşkilatımızda, kendi içimizde bu sonuçları masaya yatırıp olumlu olumsuz taraflarını inceliyoruz. Milletimize hizmete devam edeceğiz. Milletimiz başımızın tacıdır. Sağ olun var olun. Basın mensubu arkadaşlara bu 3-4 aylık süreçte yanımızda oldukları içinde teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

IMG_0469

Bir İkaz Olarak Algılıyoruz…

Daha sonra konuşan Ak Partinin çiçeği burnunda Milletvekili Mehmet Alğan da, yaklaşık 50- 55 gün süren seçim kampanyasının sona erdiğini ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti. Alğan; “Bu seçimden çıkarılabilecek en iyi sonuçları çıkarıp hizmete devam etmeye başlayacağız. 12 yıllık tek parti iktidarı yeniden gözden geçirmeyi gerektiriyor. Koalisyon mu, yoksa başka yollar mı aramamız gerektiğini araştıracağız” dedi.

Partilerinin oy kaybetmesinin nedenlerini de dile getiren Alğan; “%49’dan %40’a ciddi oranda bir düşüş var. Öğrenebilen tek parti özelliğinde olmasıyla kaybetmiş olduğumuz bu oyları geri kazanacağımıza inanıyorum. Bu seçimi, vatandaşlarımızın iktidara bir ikazı olarak algılıyoruz. Yeni Türkiye söylemini toplumun umumi hassasiyetlerini düşünerek söylüyoruz ve toplumumuzun bu söylemden gocunduğunu düşünmüyorum. Oy kaybının nedeninin, asgari ücret ve ekonomik sorun olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

IMG_0485

Milletimizin Takdiri, Her Şeyin Üstündedir

İki ay boyunca İskenderun sokaklarında Ak Partiye bir oy daha kazandırabilmek adına çalıştıklarını kaydeden Milletvekili Orhan Karasayar ise; “Sokakta bütün kardeşlerimle, ak partiye gönül veren insanlarla bu başarı atlatıldı. Siyaset ülkeye hizmet için yapılır. Biz ülkemizin güçlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız, makamı hiçbir zaman önemsemedik, milletimiz daha önemli oldu bizim için. Ülkemizi takdir edilen ülke konumuna getirdik. Milletimizin takdiri, milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. Siyasi parti liderleri bir araya gelip, bu milletin refahını, huzurunu düşüneceğiz ve buna göre davranacağız.

Hatay’daki milletvekili hedefimiz 6’ydı ama biz yine de 5’i koruduk. Koalisyona hiçbir lider sıcak bakmıyor gibi gözüküyor. Ama ülkemiz hükümetsiz kalmasın diye bir süreç söz konusu. Hiç anlaşılmayacak, konular olursa taviz vermekte bir yere kadar bu süreç böyle belirsizlik içinde giderse erken seçime gidilebilir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here