Karasayar; “Çanakkale Zaferi Milli Mücadelenin İlk Kıvılcımı Olmuştur”

0
92

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Çanakkale Zaferi Milli Mücadelenin İlk Kıvılcımı Olmuştur”

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Çanakkale Zaferi Türk milletinin imkânsızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu eşsiz bir destandır” dedi.

Çanakkale zaferinin milli mücadelenin ilk kıvılcımı olduğunun altını önemle çizen Karasayar; “Şehit kanıyla çizilen tarihimizin en yüce şeref ve gurur tablolarından birisi olan Çanakkale Zaferi, alınması gereken derslerle doludur. Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bu vatan, bize bırakılmış bir miras değil, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartarak gelecek nesillere aktarılacak en kutsal emanettir.

Bugün huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu topraklarda bizlere düşen görev, her türlü hile ve tuzağa rağmen kardeşçe bir ve beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı 103 yıl önceki aynı kararlı irade ile korumaktır. 18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale Geçilmez’ diye yazılan bu destanla 783 bin km kare vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur.

Milletimiz şehitlerimizi asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.

Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here