Karasayar; “Bir Olduğumuz Sürece Bizi Ne Tank, Ne de Hainlerin Haince Planları Durdurabilir”

0
161

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Bir Olduğumuz Sürece Bizi Ne Tank, Ne de Hainlerin Haince Planları Durdurabilir”

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 15 Temmuz öncesi İskenderunlu basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Hasanbaba Restoranda kahvaltıda basın mensuplarıyla buluşan Karasayar, 15 Temmuz’u en etkin şekilde kutlamanın önemine vurgu yaptı.

Kahvaltılı basın toplantısına, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak PAerti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, Kadın Kolları Başkanı Gül Nalcı ve kentte görev yapan basın mensupları katılım gösterdi.

Fırsat buldukça, basın mensuplarıyla kahvaltı bahanesiyle bir araya gelerek İskenderun’un, bölgemizin, ülkemizin sorunlarını paylaşıp istişare etme fırsatı bulduklarını kaydeden Milletvekili Karasayar; “Bu hafta da 15 Temmuz’un yıldönümü. Bugün sizlerle, 15 Temmuz kutlamalarını İskenderun’umuzda Hatay’ımızda en etkili şekilde nasıl yapabilirizin istişaresini de yapmak için bir arada bulunuyoruz” dedi.

15 Temmuz’un ülke tarihimizde yaşamış olduğumuz en hain saldırılardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Milletvekili Karasayar; “15 Temmuz öyle haince yapılan bir saldırıdır ki, hiçbir ülkenin tarihinde böyle bir saldırı görülmemiştir. Kendi meclisinin, silahsız, savunmasız insanlarının, cumhurbaşkanlığı külliyesinin, hayatını ülkemize, insanımıza adayan, insanlığa hizmet için adayan, ülkemize, göreve geldiği günden bugüne kadar her gün çok ciddi atılımlar yaptıran kurucu genel başkanımız cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın üzerine oynamış olduğu haince suikastlar dünyanın hiçbir ülkesinde görülmemiş.

Savaşta olursunuz, ülkeniz savaşa girer, karşınıza bir düşman çıkar, kiminle nasıl mücadele edeceğinizi bilirsiniz. Düşmanınızla karşılıklı mücadele edersiniz. O düşman güçleri de esir olma karşısındaki güce esir alma çağrısı yapar. Savunmasız insanların üzerine kimse mermi yağdırmaz. Kimse uçak bombalarını yağdırmaz.

15 Temmuz’da bu alçaklar, bizim ülkemize adice, şerefsizce, TBMM’yi, cumhurbaşkanlığı külliyemizi, cumhurbaşkanımızı ve tüm aziz milletimizi, ülkemizi ortadan yok edecek şekilde planladıkları hain saldırıyı gerçekleştirmenin mücadelesini verdiler. Şükürler olsun, başta cumhurbaşkanımızın cesareti, yürekliliği, TBMM’nin, hepsinden önemlisi de aziz milletimizin, ülkesine, vatanına, bayrağına olan inancı, bunların bu alçakça saldırısı karşısında çelikten duvar oldu. İnsanlarımız canlarını, bedenlerini, gövdelerini gözlerini kırpmadan tanklarına, toplarına, mermilerine siper ederek, o hainlerin alçak saldırılarını Allah’a şükür bertaraf ettik.

Şimdide bildiğiniz gibi bu ülke üzerinde oyun oynayan, bu ülkenin geleceğini karartmaya çalışan FETÖ’cü alçaklarında, PKK’lılarında, DAEŞ’in de, YPG’sininde, bilmem aklınıza kim gelirse gelsin, içerdeki ve dışarıdaki uzantılarını yok etmenin, kökünü kazımanın, artık bu ülkede böyle bir şeyi yapmaya cesaret etme değil düşünecek cesaretlerini koymayacak şekilde mücadelemiz devam ediyor devam edecektir.

Bunu biz sizlerle yaptık, aziz milletimizle yaptık. 80 milyon aziz vatandaşımızın kenetlenmesi ve kardeşliğiyle yaptık. Bundan sonraki süreçte de biz şunu gördük. Bizim insanımızın vatan, bayrak, Millet, toprak dendiğinde nasıl kenetlendiğini, nasıl kükrediğini, nasıl güçlendiğini, karşısındaki tankı da, topu da, uçağı da, her şeyi, yürekliliğiyle yok edeceğini dünyaya gösterdik. 15 Temmuz’da yeni bir güç, yeni bir cesaret, yeni bir dinamizm oluşturduk hep beraber” şeklinde konuştu.

15 Temmuz’ların en etkin şekilde kutlanmasının büyük önem taşıdığına da vurgu yapan Milletvekili Karasayar; “15 Temmuz kutlamalarında da yapmamız gereken bu gücü, bu dinamizmi sürekli canlı tutup, gençlerimize, çocuklarımıza, bundan sonra doğacak çocuklarımıza en etkili şekilde aşılamamız gerekiyor. Bunu aşılayabilmemiz için de 15 Temmuz’un sizlerinde desteğiyle ilçemizde de, ilimizde de, ülkemizde de en etkin şekilde kutlanmasını sağlamalıyız. Mümkün olduğu kadar eşimizle, çocuğumuzla tüm ailemizle, hep beraber demokrasi nöbetlerini daha etkin bir şekilde tutarak, bu süreçte oynanan oyunları, Türkiye’mizin güçlenmesini, büyümesini, gelecekte dünyada en güçlü 5 ülke arasına girmesini istemeyen güçlere de haddini bildirerek, gelecek nesillerimize de anlatmamız gerekiyor.

Biz güçlüyüz, bizim ülkemiz, milletimiz güçlü… Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan başımızda olduğu sürece bizi ne top, ne tank, ne de hainlerin haince planları durdurabilir.

Birlik içinde, her görüşten insanla, hep beraber, ay yıldızlı bayrağın altında yaşıyoruz. Mesele ülkemiz, Türkiye’miz olunca, ülkemizin birliği için hep birlikte kenetlenerek bu mücadele ruhunu sonsuza dek taşıyacağız. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, varlığı için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. Gelecekte güzel günler bizleri bekliyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Milletvekili Karasayar, daha sonra basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here