Karasayar; “Atatürk, Cumhuriyeti Kurarak Yeni Bir Çığır Açmıştır”

0
72

atatürk anma4Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir anma mesajı yayınladı.

Milletimizin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandıran Atatürk’ün, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak yepyeni bir çığır açtığını vurgulayan Vekil Karasayar; “Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali temellerini attığı Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek büyük bir kararlılık gösteren milletimiz bu yolda çok mesafe kat etti. Bununla gurur duyuyoruz.

Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşı Önderimiz, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here