Karasayar; “Ak Parti’nin Kuruluşu İnsanlar İçin Bir Umut Işığı Oldu”

0
132

TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Ak Parti’nin Kuruluşu İnsanlar İçin Bir Umut Işığı Oldu”

14 Ağustos 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün 16. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 2001 yılında kurulan Ak Parti 15 aylık bir parti olarak 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde geçerli oyların yüzde 34,63’ü’ünü alarak tek başına iktidara geldi.

15 yıldır tek başına iktidarda olan partilerinin Türkiye’nin çehresini değiştirdiğini söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da partilerinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Ak Partinin milletin kurduğu hareketin adı olduğunu vurgulayan Milletvekili Karasayar; “Ak Parti, mazlumlara yoldaş, gariplere sırdaş oldu. Umutsuz ülkeme umut, mazlum milletime destek için doğdu. Ak Parti milletimizin kurduğu hareketin adıdır. Kurulduğu günden bu yana, milletimizle el ele yürüyen kadroların adıdır. Diklenmeden dik duran, mütevazı, halkından hiç kopmadan yol almayı hedefleyen Ak Parti sadece siyasi bir oluşum değil, bu milletin en has davasını kendine şiar edinen bir erdemliler hareketidir. Lideriyle bir bütün olan partimiz, liderinin çizdiği bu kutlu yolda milletiyle var olmaya devam edecektir” dedi.

15 Temmuz’un önemine de değinen Milletvekili Karasayar; “Biliyorsunuz 15 Temmuz milletimizin milli bağımsızlığımıza yeniden sahip çıktığı gündür. Bu var olma mücadelesinde vatanından, bayrağından yana olan aziz milletimize, aziz hemşerilerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Ak Partinin kurulduğu dönemde ülkenin krizlerle boğuştuğunu, ekonomisinin kötüleşmiş halde olduğunu, ülkenin her yanının adeta yangın yerine döndüğünü savunan Karasayar; “Devlet neredeyse memur maaşı ödeyemez hale gelmiş, gecelik faizler binlerle ifade edilecek seviyelere yükselmiş, vatandaş bugününden değil geleceğinden ümidini kesmişti. Aylarca Bakanlar Kurulu toplanamadığı için ülke yönetilemez hale gelmiş, üst üste yaşanan krizler sonucu esnaflar bile sokağa dökülür hale gelmiş, vatandaş enflasyon canavarı altında ezilmiş duruma gelmişti. İzlenen yanlış dış politikalar sonucu ülkemizin dış itibarı neredeyse sıfıra inmiş, iktidar olan ama muktedir olamayan hükümetlerle uçurumun kenarına getirilmiş bir ülke. O kriz günlerinin toplum hayatımızda meydana getirdiği travmaları belki de hala üzerimizden atamadık. Ancak Ak Parti’nin kuruluşu insanlar için bir umut ışığı oldu ve ilk genel seçimlerde büyük bir farkla halk Ak Parti’yi iktidara layık gördü.

Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde çıkılan bu kutlu yolculuk süresince Türkiye hem ekonomi, hem dış politika, hem insan hak ve özgürlükleri bakımından, başka siyasi partilerin hayal edemeyeceklerini gerçekleştirdi ve ülkeyi çok daha aydınlık günlere kavuşturdu. 80 yılda yapılamayanlar yapıldı, ülke her alanda büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Türkiye dış politikada büyük bir itibar kazandı. Ancak ülkemizin bu yükselişine karşı dış güçlerle işbirliği içinde olan FETÖ darbe yapmak istemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkımız olağanüstü kahramanlık ve gayretlerle Milli İrade ve Demokrasiye sahip çıkmıştır. Ülkesine silah doğrultanlar bugün yargı önünde hesap vermektedir. Milletimizle ele ele vererek geçmişte olduğu gibi devrim niteliğindeki adımları atan AK Parti kadroları bundan sonra da ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma yolunda ilerlemeyi sürdürecektir. AK Parti’ye verdikleri destekle iktidara taşıyan tüm vatandaşlara teşekkür ediyor, partimizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta 15 Temmuz günü Ülkemize sahip çıkmak adına şehit olan vatandaşlarımıza ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here