Karaçay; “Kadınların Mecliste Seslerini Duyurabilmeleri Çok Önemli”

0
309

meryem karaçay1CHP’li Avukat Meryem Karaçay, Milletvekili Aday Adayı Olma Nedenlerini Açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Meryem Karaçay, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan ve yönetimi tarafından karşılanan Karaçay, kendini tanıtarak çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve aday adayı olmasının nedenlerini açıkladı.

Samandağlı olan Avukat Karaçay, 12 Eylül darbesiyle kapatılan CHP’nin 9 Eylül 1992 tarihinde yeniden açılmasında Hatay kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak siyaset hayatına başladığını kaydetti. 1997-2007 yıları arasında aralıksız olarak kadın kolu başkanlığı ve ardından Hatay’ın ilk ve tek kadın il Genel Meclis üyeliği yaptığını ifade eden Karaçay, daha sonra İstanbul İl Genel Meclis üyeliği ve hukuk komisyonu üyeliği ile 2 dönem Hatay kurultay delegeliği yaptığını belirtti. Karaçay; “Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformunun konuşmacısı ve gönüllü danışman avukatlığını yaparak bu çalışmalara katkıda bulunmaya çalıştım. Hukuk komisyonu üyeliğim boyunca yaygın basında da yer alan idari davalar benim imzamla açılmıştır” dedi.

meryem karaçay2

Ak Parti hükümetinin politikalarını da eleştiren Karaçay; “2002’de iktidara geldiğinden beri AKP’nin ülkemiz sisteminde yaptığı tahribatların, yolsuzlukların, antidemokratik uygulamaların dile getirilmesi ve hesap sorulmasının önlenmesi için ve tek kişinin diktatörlüğe giden yolunun açılabilmesi için çıkartmaya çalıştığı antidemokratik yasalara karşı, en ufak bir protestonun şiddet ve gazla bastırılmaya çalışılması ve Suriye politikasının açtığı yaraların kapatılması ve bu yanlış politikanın özellikle Hatay’ımızdaki ekonomiye ve güvenliğe verdiği büyük tahribatın iyileştirilmesi için CHP’nin iktidara gelmesinin ne kadar önemli olduğu aşikardır” şeklinde konuştu.

Kadın cinayetlerine de değinen Karaçay; “Kadına şiddet olaylarının her gün artarak devam ettiği bu ortamda, kadınların mecliste sesinin duyurulması, kadınların mecliste yer almalarının ne kadar önemli olduğunun altını çiziyorum. Bütün bu nedenlerle, bir kadın olarak, mesleki birikimi olan bir avukat olarak, siyasi birikimi lan bir siyasetçi olarak hizmet adına aday adayıyım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here