Kara; “Tek Bir Egemenlik Var O da Milli Egemenliktir”

0
118

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara; “Tek Bir Egemenlik Var O da Milli Egemenliktir”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eseri olarak nitelediği Devrimci Cumhuriyet, aynı zamanda ulusal kurtuluş savaşı sonrası devrimlerin hukuksal temelidir” dedi.

Tek egemenliğin ‘Milli Egemenlik’ olduğunu vurgulayan Kara; “Tarihin en onurlu kurtuluş mücadelelerinden birini vermiş, “Ya istiklal, Ya ölüm” diyebilecek kadar inançlı ve azimli bir halkın; tarihin en güçlü, en cesur liderlerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, karanlıktan aydınlık bir geleceğe yürüme azminin en büyük eserini kutluyoruz. Yüzyıllardır tebaa olarak yönetilip, sürü olarak niteledikleri kitlelerin, millet kimliği kazanmasını hazmedemeyen saltanat ve hilafet yanlıları oklarını bugün bile Atatürk’e yöneltmektedirler. Ancak, Atatürk Türk ulusu için hala yol göstericidir. Milli Mücadele’yi sadece emperyalizme karşı “bağımsızlık” mücadelesi olarak değil, aynı zamanda saraya/sultana karşı “egemenlik” mücadelesi olarak yürütmüştür.

Tek bir egemenlik var oda Milli egemenliktir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu topraklar için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş dünyada hak ettiği yerde var olmaya devam etmesi için mücadele edeceğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here