Kent Konseyi, Gönüllülerini Arıyor!

0
37

Kent Konseyi Çalışma Komisyonlarında Görev Alacak Gönüllüleri Arıyor

Çalışır; “Dört Ana Meclisimizin Kuruluş Çalışmaları İçin Gönüllülerin Katılımını Bekliyoruz”

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel kurulla yeni yönetimini belirleyen İskenderun Kent Konseyi Yürütme Kurulu, çalışma komisyonları için kolları sıvadı.

Tamamen ‘gönüllülük’ esasına dayanan çalışma komisyonlarının oluşturulması için gerek basın aracılığıyla, gerek sosyal medya üzerinden duyurular yapılmaya başlandı.

Çalışma komisyonları ve meclislere katılmak isteyen gönüllülere ulaşmak adına konu hakkında bir demeç veren İSTE Öğretim Üyesi Siyasal İletişim Doktoru ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı Dr. Vahit Çalışır; İskenderun Kent Konseyi bir yürütme kurulu olarak şu an teşkil edilmiş durumda. Ancak yürütme kurulunun ana organı meclisler ve çalışma komisyonlarıdır. Yürütme kurulu genelde bu meclis ve çalışma komisyonlarının alacağı tavsiye kararlarını ilgili mercilere iletmekle yükümlü aracı bir organdır aslında. Şu andan itibaren İskenderun ilçemizde başta kadın, gençlik, çocuk ve engelli meclisi olmak üzere dört ana meclisimizin kuruluş çalışmaları için gönüllülerin katılımını bekliyoruz.

Bununla ilgili hem basın üzerinden hem İskenderun kent konseyi sosyal medya üzerinden meclislerde çalışmak isteyen kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın, engellilerimizin tamamının gönüllülük esasına göre tesis edilmesi için bugün itibariyle vira bismillah dedik. İnşallah yakın zamanda, bir ay içerisinde bütün gönüllülerin, bütün şehre ulaştığını düşünerek, bir ay sonra tüm katılımcıların dahil olabileceği, fazlasıyla demokratik, hiçbir şekilde bir şart ya da ön şart aranmadan herkesin dahil olabileceği meclislerimizi kuracağız. Bu meclislerin ana özelliği kendilerini ve temsil ettikleri yaş grubu ve dezavantajlı grubun sorunlarını çalışma komisyonlarına aktarmaları.

Çalışma komisyonlarımız içinde gönüllülük esas ancak burada bir şartımız var burada bilim insanlarımızı da kullanacağız. Çalışma komisyonlarında sadece sorun sahipleri değil çözüm sahiplerinin de olmasını sağlayacağız. Bugün itibariyle artık kent konseyi yürütme kurulu ve meclislerine kavuşmak üzere ikinci bir adıma geçmiş durumda” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here