Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza Kampanyası

0
71

Ülke genelinde ‘Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için imza kampanyası’ başlatan Memur-Sen konfederasyonu 8 Şubat’a kadar imza toplayacak. Memur-Sen İskenderun İlçe Temsilcisi Necati Güreş, tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun’da da imza kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Kampanya hakkında bilgiler veren Güreş; “30 Kasım 2012’de TBMM önünde bir eylem yaparak kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmelerine yönelik, başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Eğitim Bir-Sen’de 10 Aralık dünya insan hakları günü 81 ilde basın açıklamaları ve 20 Ocak 2013’te yeni yılın ilk mesai gününde iş yerlerine serbest kıyafetle giderek sivil itaatsizlikle devam ettirmiştir.

Bunu müteakip 650 bin üyesiyle kamu çalışanlarının en büyük konfederasyonu olan memur-sen bu noktada kamuoyunu da eylemlilik sürecine dâhil edecek şekilde, başkanlığa sunulmak üzere ‘Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 milyon imza’ toplama kararı almıştır.

Çalışma hayatında başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız, irade beyanı niteliğindeki imzaları Başbakanlığa sunulmak üzere bu günden itibaren kampanyamızı başlatıyoruz.

İmzaların Başbakanlığa verilmesinden sonra başta konuya ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi verilecektir. Bunun yanı sıra kampanyamıza toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here