Kahraman Gazilerimize Madalyaları Tevcih Edildi

0
144

İlçemizden 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına katılarak “GAZİ” unvanı alan Kıbrıs Gazilerimize yönelik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Mücadele Madalyası Tüzüğü kapsamında ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ gerçekleştirildi.

İTSO ev sahipliğinde icra edilen törene, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıd. Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, Deniz Er Eğitim Alayı Komutanı Dz. P. Albay İbrahim Özdoğan, Kurum Müdürleri, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Gazilerimiz ve Gazi aileleri katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Neşet Turhan tarafından günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşmayı takiben protokol üyelerimizce 47 Kıbrıs Gazimize KKTC Milli Mücadele Madalyaları tevcih edildi.

Kaymakam Yönden, güzide ülkemizin birlik ve beraberliği ile vatan topraklarımızın bütünlüğü ve aziz milletimizin selameti için canlarını feda eden kahraman gazilerimize büyük bir gurur ile madalyalarını takdim ettiğini ifade ederek, bu müstesna gün vesileyle ebediyete intikal eden muhterem gazilerimizi de saygı ve şükran ile andığını sözlerine ekledi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here