Kadir Gecesi Bu Gece İdrak Edilecek

0
114

İslam alemi için yılın en önemli zamanlarından birisi olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. En önemli özelliği edilen tüm duaların kabul olması olarak belirtilen Kadir Gecesi bu yıl 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran’a bağlayan gece (bu gece) idrak edilecek.

Duaların kabul olması ve günahların affı için ibadetlerin edileceği Kadir Gecesi dolayısıyla seçilmiş ve atanmışlarda birer mesaj yayınladılar.

“Bu Mübarek Gece Manevi Huzurumuzun Artması İçin Eşsiz Bir İmkân Sunmaktadır”

Mesajında kandil gecelerinin öneminden söz eden İskenderun Kaymakamı İskender Yönden; “Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği, selamlaşmanın, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı çok özel gecelerdir. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin yıldan daha hayırlı olan ve içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Kadir Gecesine erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatması; yeryüzünde barış ve huzura vesile olması hepimizin ortak temennisidir.

Hiç şüphesiz, bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Aziz milletimiz, bu eşsiz fırsatın bilincinde olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyor, huzur, mutluluk, sağlık ve afiyet ile Ramazan Bayramına erişmek temennisiyle, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Mübarek Gecenin Sevgi, Saygı, Barış, Hoşgörü Ve Huzur Getirmesini Diliyorum”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Kadir Gecesi” dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Kardeşlik, birlik ve beraberlik sofralarında buluştuğumuz Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelirken, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın manevi huzurunu ve Ramazan Bayramı’na kavuşacak olmanın sevincini yaşıyoruz. Kadir Gecesi dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, sevginin, saygının ve hoşgörünün hayatımızdaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel gündür. Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız bu mübarek gecenin ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi, saygı, barış, hoşgörü ve huzur getirmesini diliyorum. Başta hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam âleminin, Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor ve saygılarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.

“Kadir Gecesi’ni İdrak Etmenin Sevinç ve Mutluluğunu Yaşamaktayız”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise Kadir Gecesi’nin önemine vurgu yaptığı mesajında; “Mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde, bin aydan daha hayırlı olan, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerin, duygu ve davranışların her türlü kötülükten arındığı, sevginin herkesi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânının bulunduğu Kadir Gecesinin, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım. Bu mübarek gecede, ülkemizde ve tüm dünyada sevginin, hoşgörünün ve huzurun hâkim olması en büyük arzumuzdur. Bu duygularla tüm halkımızın Kadir Gecesi’ni kutlar, bu özel gecenin ilçemize, ülkemize, İslam âlemine ve bütün insanlığa iyilikler, güzellikler ve hayırlar getirmesini temenni ederim” ifadelerine yer verdi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here