‘Kadınların Kariyer Yolculuğu’

0
165

İskenderun Teknik Üniversitesi  (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonunda, ‘Kariyer Sürecindeki Kadın Çalışanlara Yönelik Destekler’ hakkında konferans düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu ile, akademik- idari kadın personel ve öğrencilerin katıldığı program büyük ilgi gördü.

Dörtyol Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dr. Emine Vasfiye Korkmaz tarafından koordine edilen, Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Öğr. Gör. Ebru Çakır’ın sunum yaptığı programın açılış konuşmasını İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu yaptı.

Geçmişten günümüze kadının toplumdaki konumuna değinen Öğr. Gör. Dr. Emine Vasfiye Korkmaz, kadının doğasında var olan üretkenliği sayesinde mutlaka üretmeye yönelmesi gerektiğini, ürettikçe kendini daha değerli hissettiğini ifade etti.

Bu doğrultuda iş hayatına gerek sosyal, gerek ekonomik nedenlerle dâhil olan ve bir yandan da anne, eş ve evlat olarak sorumlulukları devam eden kadının yaşadığı fırsat eşitsizliklerinin iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu konferans sonunda Öğr. Gör. Dr. Emine Vasfiye Korkmaz’a ve katılımcılara çiçek takdiminde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here