Kadınlar Futbola Selam Dursun (1)

0
32

Değerli okurlarım, belli bir kesimin dışında, futbola saygı duyan ve onu selamlayan kadınlar var mıdır diye düşündüğümde hayal kırıklığı yaşıyorum. Ölü sezonun dışında; Şampiyonlar Ligi, UEFA’nın tüm maçları, Süper Lig (Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi) Ziraat Türkiye Kupası, Dünya Kupası elemleri (şimdilerde olduğu gibi…) “Yine mi maç izleyeceksiniz?” diyen kadınlarımıza birileri futbolun zarafetini, faziletini, mutluluğunu ve de sanat yönünü anlatsın diyeceğim ama kimseye gerek yok ben anlatacağım…

Saygı değer hanımlar, unutmayın ki; Futbol kocalarınızı resmen eve bağlıyor, futbol onlara dedikodu yaptırmıyor. Kadehte ne varsa, ekrana bakarak içiyorlar. Takımları başarılı olduğunda da, herkes pür neşe! Futbol, aile bütçesini zaafa uğratmıyor. Bütün sohbetlerini futbol oluşturuyor. Maç süresince sizler de Allah ne verdiyse dedikodu yapıyorsunuz.

Aslında futbolun faydalarını daha da çoğaltabilirim. Bu kadarı yeter diye düşünüyorum. Ekstradan futboldan ne isteyebilirsiniz, futbol da sizlere düşüncelerinizin dışında neler sunabilir ki? Sakın ola ki evinizin babasını futbol maçı izlemek için bir yerlere yöneltmeyin. Bunun faturası çok ağır olur.

Başka bir mekânda futbol maçı izlemek bütçenizi ters yönde etkiler. Bir kıraathane, bir restoran da maç izlemek hiç de kolay değildir. Maddi ve manevi zordur. İnsanların birbirine yabancı olduğu ortamda aklınıza gelen ve gelmeyen her şey olabilir. Bir şeyi samimiyetimle itiraf etmeliyim ki bu makaleyi yazmama, futbol aşığı bir hanımefendi kardeşimiz neden oldu. Anlattığına göre, evlerinin karşısında bir lokanta varmış ve her maçta büyük olaylar çıkıyormuş. Hem de karakolluk falan.

Futbolun birçok olumsuzluklarla engel olabilecek güçte olduğunu bu köşede ayrıntılı bir biçimde anlatmamı istedi. Özellikle, bir hanımefendi bunu istedikten sonra, kim tutar beni. İstensin ya da istenmesin, bu saydığım özellikler futbolun asaletinde mevcut. Ancak bir örnekle devam etmek istiyorum.

Bazı televizyon kanalları, dışarıda dondurucu soğuk hüküm sürerken, öyle filmler izlettirirler ki, şaşırmamak mümkün değil. Millet tatilde, sıcaklık tavan yapmış, plajlar falan. Yapımcıların amacı, izleyenlerin içini ısıtmak mı, yoksa teknik yanlışlar, program zafiyeti mi? Ona sizler karar vereceksiniz.

Hayvanlar inlerine çekilmiş, soğuktan kimse size yaklaşmıyor, onları sevemiyorsunuz ama bu hayvanlarda zavallı hayvanları katlediyoruz. Köpek yavrusu ile bir ayı yavrusunu dost kılan ve onları şakalaştıran bir hayvan severim. Bölgemizde, özellikle şehrimizde sıcak havalar kadim dost oluyor. Bu dostluk devam ederken Ramazan ve Kurban Bayramlarını yeniden görmüş olacağız. Görürüz İnşallah!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here