Kaçırılan Türk Gazeteci Serbest

0
63

Gazeteciyi geri almak için girişimde bulunan ve Suriye’ye giden CHP heyeti, Suriye’de çalışırken kaçırılan Türk gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim aldıklarını açıkladı. Suriye’de yaklaşık 2 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, CHP heyetine teslim edildi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ile Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de aralarında bulunduğu 9 kişilik heyet, Cüneyt Ünal’ı teslim almak için Suriye’ye gitmişti. Karayoluyla Yayladağı Sınır Kapısı’ndan geçen CHP heyeti, Suriye hükümet yetkilileriyle görüşmeler yaptıktan sonra tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal’ı teslim aldı. Telefonda, CHP Grup Basın Danışmanı Ali Öztunç’la konuşan Ünal; “Yeniden doğmuş gibiyim. Şoktayım! Şu an milletvekillerimizin yanındayım, çok mutluyum. İnanamıyorum” dedi. Ünal’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Heyet Daha Sonra Toplantı Yaptı

Suriye tarafından tutulan gazetecileri Türkiye’ye getirmek üzere Şam’a giden ancak sadece Cüneyt Ünal’ı teslim alan CHP heyeti, Ünal’ın özgürlüğüne kavuşmasından sonra bir basın toplantısı düzenledi. CHP Heyeti adına konuşan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz gazeteci Beşar Kaddumi’yi kastederek; “Yetkililerle ve Sayın Devlet Başkanıyla yaptığımız görüşmelerde bu arkadaşımızla ilgili şu aşamada maalesef net bir bilgi alamadık. Yalnız bu konuda ısrarcı olduğumuzu bu arkadaşımızla ilgili mutlaka bir bilgi almak istediğimizi kendilerine ilettik. Şu anda durumuyla ilgili yetkililer bir araştırma yapıyor. 24 saat içerisinde bu arkadaşımızın durumuyla ilgili net bilginin bize verileceği yönünde bir bilgi aldık. Bu bilgiyi bekliyoruz” dedi.

Eryılmaz’dan sonra sözü alan kameraman Cüneyt Ünal ise iyi ve çok mutlu olduğunu söyledi. İki gün önce Şam’a geldiğinin kaydeden Ünal; “Sayın milletvekillerimizi karşımda görünceye kadar hiç kimse bana bir şey söylemedi. Bana ‘Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad seni Türk halkına, özgürlüğüne kavuşturdu. Gidiyorsun!’ dediler ve daha sonra sayın milletvekillerimizi karşımda gördüm ve ağladım, hala da şoktayım” diye konuştu.

Daha Önce de Girişimde Bulunmuştu

Daha önce de Suriye’ye giden CHP heyeti, Devlet Başkanı Beşşar Esad’la görüşmüştü. Esad’ın Cüneyt Ünal’ın kaçırıldığından haberi olmadığı öne sürülmüş, yetkililere talimat veren Esad’ın söz konusu gazetecinin serbest bırakılmasını istediği ifade edilmişti. Bu arada, tutuklu diğer gazeteci Filistinli Bashar Fehmi Kadumi’nin başka bir yerde tutulduğu, onun da kurtarılması için görüşmelerin sürdürüldüğü bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here