İzinsiz Gösteri Yine de Yapıldı

0
106

İşçi Partisi Hatay İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta sonu Antakya’da “NATO’ya, Patriotlara, Suriye ile Savaşa Hayır” mitingi yasaklara rağmen yine de gerçekleştirildi. Antakya Ulus Alanında toplanan grup adına konuşan İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül; “NATO’ya, patriotlara ve Suriye ile savaşa hayır!” dedi.

Türkiye’de tek bir terörist kalmayana dek istiklal yürüyüşünü sürdüreceklerine işaret eden Gül; “İşçi Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül; “Biz analar vatanımıza sahip çıkmak, NATO’dan çıkmak, terör kamplarını kapattırmak için buradayız. Korkuyorlar! Korktukları için, engellemeye çalışıyorlar. Biz kadınlar, ne yapacağımızı biliriz. Biz milleti birleştiriyoruz. Biz iki ülkenin halklarını birleştiriyoruz. Şu anda Lazkiye’deki kardeşlerimiz de bizim gibi ‘Kahrolsun Amerika’ diye haykırıyor. Oradaki kadınlarla el eleyiz. Tayyip Erdoğan, saklamış ABD’nin kucağına ‘Burası NATO toprağı’ diyor. Hayır! Burası VATAN TOPRAĞI! Bir karışını bile vermeyeceğiz. Terör kampları kapanıncaya, Türkiye’de tek bir terörist kalmayana dek başlattığımız istiklal yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bağrımızda Suriye’ye saldıran katilleri beslemeyeceğiz. Biz bu ülkenin başı dik ve bağımsız yaşamasını istiyoruz” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup parti binasına kadar slogan atarak yürüyüş yaparak olaysız bir şekilde dağıldı.

Katılım Engellenemedi!

Antakya’da düzenlenecek olan “NATO’ya, patriotlara, Suriye ile savaşa hayır” mitingine katılmak üzere Adana Yüreğir Otogarı’na gelen İşçi Partili bir grup, “kamu düzeni sağlanması için Hatay’daki miting yasaklandı” diyerek, toplu gidişleri engellendi.

Grup halinde Adana Yüreğir Otogarı’na gelen İşçi Partililer, burada kendilerini bekleyen polisler karşıladı. GrubuHatay’a gitmemeleri yönünde uyaran bir emniyet amiri; “Kamu düzeninin sağlanması için Hatay’daki miting yasaklandı. Bununla ilgili 81 ile grupların gönderilmemesine yönelik bize yazı geldi. Bizde bunu uygulamak zorundayız. Basın açıklamasının ardından dağılmanızı istiyoruz” dedi.

Otogarda basın açıklaması yapan İşçi Partisi İl Sekreteri Süleyman Çelik, İçişleri Bakanlığı’nın emniyete verdiği talimatla seyahat özgürlüğünü ve demokratik haklarını engellediğini ifade ederek, “Kardeş Suriye ile ‘savaşa hayır!’ dememizden korkuyorlar” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup sloganlar eşliğinde şehir merkezine kadar yürüdü. Çevik Kuvvet’in eşliğinde il teşkilatına gelen grup burada şahsi arabalarına binerek Hatay’a doğru yola çıktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here