İyi Parti Lideri Meral Akşener, Medeniyetler Şehri Hatay’da

0
19

“Ayrışma Noktalarımızdan Ziyade Birleşme Noktalarımızda Buluşacağız”

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Hatay’a gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, havalimanında muhteşem bir kalabalık tarafından karşılandı. İyi Parti lideri için “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganları atıldı.

Hataylılar tarafından yoğun ilgi gösterilen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, havalimanından Kırıkhan İlçesi’ne geçti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, havalimanı sonrası ilk olarak Kırıkhan’a giderken, yolda, isyan noktasına gelen çiftçilerle de karşılaştı. Bir grup üretici, soğanları para etmediği ve destek görmediği gerekçesiyle ürünlerini yola dökerken; “Sayın Meral Hanım, sizden ricamız, soğan çiftçisinin düştüğü zor durumu gündeme getirmeniz. Sayın Bakanımız geldi, soğandan hiç bahsetmedi. Reklam yaptılar, gittiler. 100 metre aşağıda tarlamız var. Gübre ve mazot desteği ödensin. Gündeme getirin, rica ediyoruz sizden” mesajı verdi.

Hatay’ın çeşitli ilçelerinde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelen Akşener, daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

HBB’nin tarihi taş binasında gerçekleşen buluşmada Akşener’e, İyi Partili ve Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri ve partili yöneticiler eşlik etti. HBB Mehteran Takımı’nın gösterisi ve alkışlar eşliğinde karşılanan Akşener, kentin genel durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Lütfü Savaş’tan bilgi aldı.

“Tüm Sıkıntılara Rağmen Ayakta Kaldık Ve Geleceğe Umutla Bakıyoruz”

Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en önemli miraslarından biri olduğunu söyleyen Savaş; “Cumhuriyetimizin ilanından sonra 10 ay 20 gün ayrı devlet olan serhat şehrimiz, Atatürk’ün en önemli miraslarından bir tanesidir. Renkli tablomuz ve ülkesine bağlı insanlarla dolup taşan Hatay’ımız 9 yıldır sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sıkıntılarla karşı karıya kaldı. Tüm bu sıkıntılara rağmen ayakta kaldık ve geleceğe umutla bakıyoruz” dedi.

Lütfü Savaş, ekonomik dar boğaza rağmen vatandaşların refahı için HBB’nin hayata geçirdiği projeleri Meral Akşener ile paylaştı.

“Her Şeye Rağmen Ayaktayız”

Meral Akşener’i Hatay’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Savaş; “Turizm potansiyeli arttırmak için HADO’yu yapıyoruz. Yaz aylarında KKTC başta olmak üzere Beyrut ve Orta Doğu’dan bazı limanlara seferler başlatacağız. 10 Aralık’ta EXPO ile kapılarımızı dünyaya açacağız. 2017 yılından beri UNESCO onaylı Gastronomi Şehri unvanına sahibiz. Her şeye rağmen ayaktayız. Birlik ve beraberliğe inanan, ülkesini seven insanlarla bu ülkeyi düzlüğe çıkacağız” ifadelerini kullandı.

“Farklılıkları Birlik ve Beraberlikle Enerjiye Çevirip Müştereklerimizi Arttırmışsınız”

İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Bakanlık yetkililerinin kendisine Hatay, Mersin ve İstanbul’u anlattıklarını söyleyen Akşener; “O zaman devlet vardı. Devletin yöneticilerinde bilgi birikimi vardı. Hatay’ın çok renkli yapısını öğrenip bunu diğer şehirlerde uygulamamızı isterlerdi. Hatay’a çok defa gelip gittim. Farklılıkları birlik ve beraberlikle enerjiye çevirip müştereklerimizi arttırmışsınız” diyerek Lütfü Savaş’a teşekkür etti.

“Ayrışma Noktalarımızdan Ziyade Birleşme Noktalarımızda Buluşacağız”

Hatay’ın ekonomik coğrafya olarak nitelendirilebileceğini belirten Akşener; “Buradaki kavganın Atatürk’ün deyimiyle müstevlilere yani emperyalistlere faydası olur. Hatay’ın güzel atmosferini tekrar her hanede, her ilçede ve her şehirde birliktelik ruhuyla el ele oluşturacağız. Ayrışma noktalarımızdan ziyade birleşme noktalarımızda buluşacağız. Biz sizden razıyız. Allah da sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Buluşmanın sonunda Lütfü Savaş, Meral Akşener’e Hatay’a özgü hediyeler ve üzerinde Meral Akşener yazılı Atakaş Hatayspor forması ve atkısı hediye etti.

Akşener ve Savaş Esnafı Ziyaret Etti

Ziyaretin ardından Meral Akşener, Lütfü Savaş ve beraberlerindeki heyet, Antakya köprübaşı esnafını gezdi. Esnafla sohbet eden Akşener, iş yeri sahipleri ve çalışanlara ülkedeki ekonomik tablonun işlerine nasıl yansıdığını sordu.

Akşener’e Antakya Esnafından Künefe Sürprizi

Esnaf temaslarında Meral Akşener bir sürprizle karşılaştı. Akşener bir künefecinin kendisi için hazırladığı ve üstünde isminin yer aldığı künefe karşısında mutluluğunu gizleyemedi. Atakaş Hatayspor atkısını boynundan bir an olsun bile çıkarmayan Akşener’e Hatay halkı ve özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here