İTSO’da Şubat ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

0
156

itso-meclis toplantısı1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Şubat ayı Meclis toplantısı İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesi MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Alpagut Yavuz sinevizyon destekli olarak 2014 yılı Türkiye ve Hatay ili ekonomik değerlendirmesi hakkında sunum yaptı.

İstatistiki bilgilerin verildiği sunumun ardından İTSO tarafından Arsuz, Belen ve İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüklerine birer araç hibe edilmesi ile ilgili İlçe Emniyet eski Müdürü Cengiz Başar sunum yaptı. Emniyet teşkilatına hibe edilen araçlar da sinevizyon aracılığı ile meclis üyelerine gösterildi.

Konuşmasında siyasete atılma kararı aldığını ve görevinden istifa ettiğini açıklayan Cengiz Başar; “İskenderun’da görev yaptığım süre içerisinde sosyal projeler ürettik, bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızdan da önemli destekler aldık. Emniyet teşkilatının daha iyi çalışması için gerekli teçhizatlara da ihtiyacımız olduğunu söyledik ve bizleri kırmadılar. Alınan bu araçlarla birlikte emniyet teşkilatımızın halkımıza daha faydalı hizmetler vereceğine yürekten inanıyorum. Görev yaptığım süre içerisinde her zaman yanımızda olan ve desteklerini esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Odamıza teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

itso-meclis toplantısı2

Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, sunum yapan MKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veli Alpagut Yavuz’a ve eski İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar’a plaket takdim etti.

Teras Katına Restoran Yapılıyor

İTSO Meclisinde gündem dışı söz alan Meclis üyesi Müfit Tennioğlu ise; “Odamız terasına çok modern bir restoran yapılmaktadır. İnşaatın yapımında çalışan işçilerin gerekli sigorta ve can güvenlikleri de sağlanmaktadır. Bu konuda gerekli girişmelerimiz yapıldı. Önümüzdeki aylarda odaya yakışır bir restoran hizmete girecek ve hepimiz buradan istifade edebileceğiz” diye konuştu.

İTSO Şubat ayı Meclis toplantısında Oda iç yönergesinin onaylanmasının ardından 2015 yılı Ocak ayı mizanını da oy birliğiyle kabul edildi. 6-5174 sayılı yasaya istinaden Yönetim Kurulu 2014 yılı kesin hesap tablosunun Meclise sunularak Hesapları İnceleme Komisyonuna havale edilmesinin ardından Yönetim Kurulu Kararına istinaden,  Meclise sunulan “Genel Sekreter Halil İbrahim Kocadölü’nün, Personel Yönetmeliğinin 26. maddesi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 145. maddesi çerçevesinde değerlendirilmiş ve görevden uzaklaştırma halinin devamına, kanunun personel yönetmeliğinin 18/1-a bendi çerçevesinde görüşüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here