İTSO’da Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı Yapıldı

0
87

itso-meslek komitesi1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda 2016 yılının Mart ayı müşterek meslek komitesi toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve akademisyenler katıldı. Toplantıda Deniz Bilimleri Öğretim Görevlileri tarafından bölgemizdeki termik santralin halk sağlığına, çevreye ve suda yaşayan canlılara etkilerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından söz alan Başkan Yılmaz meslek komitelerinin odanın en önemli organlarından olduğunu ifade ederek; “Meslek komiteleri, temsil ettikleri meslek grupları ile ilgili ihtiyaç duyulan tüm incelemelerin yapılması, yararlı ve gerekli görülen tedbirlerin yönetim kurulumuza iletilmesi açısından oldukça önemli bir oda organıdır. Sizlerden gelen talep ve öneriler, yönetim kurulumuz tarafından bir bilgi havuzu olarak değerlendirilmekte ve odamızın geleceğine yön veren yol haritasının temel taşını oluşturmaktadır. Dolayısıyla odamıza sunduğunuz katkılardan, odamızın gelişimi için yaptığınız titiz ve özverili çalışmalardan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın devamında ise odanın kuruluş amaçlarına değinen Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “Odalar; iş dünyasını temsil eden kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları olarak, bölgede itici güç özelliği taşımaktadır. Dolayısıyla bizler, bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimine bütçemiz el verdiği kadarıyla katkı sağlamakla yükümlüyüz. Bu yükümlülüğün gerektirdiği sorumluluk bilinciyle, bölgemizdeki sorunların ve potansiyel çözümlerinin tespit edilmesi ve en üst mercileri iletilmesi için gerekli tüm girişimlerde bulunmaktayız. Birçoğunuzun bildiği üzere, oda olarak; Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşmaları adlı bir platformun önemli bir halkası olarak çalışmalar yapmaktayız. İş Dünyasını temsil eden birçok meslek kuruluşunun bulunduğu bu platformun temel amacı, beyin fırtınası oluşturmak suretiyle bölgemizdeki sorunların belirlenmesi ve potansiyel çözümlerinin masaya yatırılması olarak özetlenebilir. Oldukça faydalı olduğuna inandığımız bu toplantıların sonuç bildirgelerinin, karar vereci mekanizmalara iletildiğinin de bilinmesini isterim. Üyelerimizin genel menfaatleri doğrultusunda birçok kamu kurumu ve kuruluşuyla irtibat halinde bulunmak suretiyle lobi faaliyetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

2016 yılı mart ayı müşterek meslek komite toplantısı, meslek komiteleri tarafından odaya iletilen taleplerin son durumu ve meslek komite üyelerinin görüş ve önerileri ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here