İTSO’da Meslek Mensuplarına Mersis Hakkında Seminer Verildi

0
157

itso-mersis semineri1Burnukara; “Yeni Türk Ticaret Kanunu, Uluslar Arası Arenada Geçerlilik Arz Edecek Bir Kanundur…”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nın ev sahipliğinde düzenlenen seminerde, 6102 Sayılı ‘Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdikleri ve Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)’nin işleyişi ile ilgili meslek mensuplarına bilgiler verildi.

İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda düzenlenen seminerde ilk olarak söz alan İTSO Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Alper Burnukara, Yeni Türk Ticaret Kanununun önemli bir adım olduğunun altını çizerek; “6762 Sayılı Türk Ticaret Kanunu, dünya ticaretinde yaşanan bir takım gelişmeler neticesinde Türk İş Dünyasının mevcut ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalmıştır. Serbest ekonominin yaygınlık kazanmasının ardından işletmeler, uluslar arası arenada geçerlilik arz edecek yeni bir kanuna ihtiyaç duymuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda yürürlüğe giren 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu, ülkemizde kurumsal yönetim anlayışının yaygınlaşması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

itso-mersis semineri2

1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ‘Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun getirdikleri ve Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin işleyişi konusunda en yetkili isimlerden bilgi alınabilmesi amacıyla organize ettiğimiz bu seminerin tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyorum. Çok değerli vakitlerini ayırıp bizleri onurlandıran Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şube Müdürü Hüseyin Gürer Seçkin ve Pilot Bölge olan Mersin Ticaret Sicil Müdürü Halis Çakır’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca şehir dışından katılım sağlayan değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hüseyin Gürer Seçkin, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS)’nin işleyişi konusunda sinevizyon destekli sunum yaptı. Seminerin ikinci oturumunda ise Pilot Bölge olan Mersin’in Ticaret Sicil Müdürü Halis Çakır, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanununun getirdikleri hakkında, katılımcılara bilgiler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here