İTSO Yönetimi Kahramanmaraş’ta Düzenlenen Bölgesel İstişare Toplantısına Katıldı

0
72

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “İstihdamdaki Tarihi Destekten Faydalanın”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Bölgesel İstişare toplantısına katıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Yusuf Yılmaz ile İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez katıldı.

Bölgesel İstişare Toplantısına ve Sahibi Kahramanmaraş’ın yanı sıra Afşin, Elbistan, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa ve Hatay’dan Oda ve Borsalar katıldı.

Bölgesel İstişare Toplantısında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu istihdam kampanyasına dikkat çekerek, bu konuda sağlanan teşvikleri dile getirdi. Hisarcıklıoğlu; “TOBB, Odalar ve Borsalar olarak, 81 il ve 160 ilçede bu seferberliğe sahip çıkıyoruz. Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Buradan başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm çevre illerdeki iş dünyamıza ve işverenlere tekrar çağrıda bulunuyorum. Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın” dedi.​

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a, iş dünyasına destekleri ve fedakar çalışmaları için teşekkür de eden Hisarcıklıoğlu, Oda-Borsa Başkanları ile birlikte çalışarak, son birkaç ayda hükümete sundukları pek çok talebin Bakan Pekcan’ın da desteği ve takibi sayesinde hayata geçtiğini söyledi.

Hükümetin istihdamı destekleyen adımlar attığına da işaret eden Hisarcıklıoğlu; “TOBB, Odalar ve Borsalar olarak, 81 il ve 160 ilçede ‘Burada İş var’ Seferberliğine sahip çıkıyoruz. Tüm işletmelerimize, kampanyaya katılın çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Buradan başta Kahramanmaraş olmak üzere tüm çevre illerdeki iş dünyamıza ve işverenlere tekrar çağrıda bulunuyorum. Bu tarihi desteklerden faydalanın, istihdam kampanyasına katılın” diye konuştu.

Bakan Pekcan’ın liderliğinde, ihracat atağı da başlattıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Bakanlık ile birlikte odalar bünyesinde İhracat Destek Ofisleri kurduklarını anlattı. Hisarcıklıoğlu; “Odalarımız, bu ofisler vasıtasıyla, ihracatçılara her konuda kılavuz kaptanlık yapacak. Bakanımızın çalışmaları sayesinde, KOBİ’lerimiz, Eximbank’a daha rahat ulaşır hale geldi. Ayrıca Eximbank, üretici ihracatçılarımıza, daha ucuz maliyetli yatırım finansmanı sunmaya başlıyor. Son 2-3 ayda, faizde olumlu gelişmeler var. Banka kredilerindeki azalma bitti ve artış başladı. Kısaca düne nispetle bugün önümüzü daha net görüyoruz” şeklinde konuştu.

İş dünyasının elbette sıkıntıları da bulunduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, ancak bunların hepsinin üstesinden gelebilecek güce sahip olduklarının altını çizdi. El ele vererek Türkiye’yi hak ettiği yere getireceklerini de sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here