İTSO Üyelerine İsviçre’de Yatırım Avantajları ve Devlet Teşvikleri Anlatıldı

0
131

Yetik; “Yatırımcılarımıza Yol Göstermekte ve Destek Olmaktayız”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlık Ltd. Şti. işbirliği ile düzenlenen toplantıda,  İsviçre’de yatırım avantajları, ülke tanıtımı ve devlet teşvikleri anlatıldı.

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur Timur ve Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlığı Yönetim Ticaret Ltd.Şti. Müdürü Binnur Yetik tarafından İTSO yönetimi, Meclis üyeleri ve İTSO üyelerine İsviçre’de yatırım avantajları ile İsviçre özelinde ülke tanıtımı ve ihracatta devlet teşvikleri konularında bilgiler verildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter; “Bilindiği üzere İsviçre, kişi başına düşen gelirin yüksek olduğu, bankacılık ve finans sektöründe dünya genelinde marka olmuş uluslararası arenada önemli bir konuma sahip ülkedir. İleri teknoloji ürün üretimi, bilgiye dayalı imalat, nitelikli iş gücü ve gelişmiş alt yapı olanaklarıyla dünyada rekabet gücü en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.

Ülkemiz ile İsviçre arasında dış ticaret hakkında bilgi vermek gerekirse Türkiye İstatistik Kurumundan alınan verilere göre, 2018 yılında ülkemizden İsviçre’ye 1 milyar 733 milyon 463 bin 131 dolarlık ihracat yapılırken, ülkemize İsviçre’den 2 milyar 816 milyon 559 bin 972 dolarlık ithalat yapılmıştır. Dünya genelinde adından başarıyla söz edilen İsviçre ile ülkemiz arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkeye de önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu günkü toplantımızda dış ticaretin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Tim Swiss Bossuness şirket yetkilisi İlknur Timur, Türkiye ile İsviçre arasında ticareti artırma için çaba sarf ettiklerini belirterek, bölgede faaliyette bulunun işletmeleri İsviçre’ye yatırım yapmaya davet etti.

İsviçre’deki ticaretten ve yatırımlardan da söz eden Timur, İsviçre’nin yatırımcılara sunduğu avantajlara da değinerek; “İsviçre Avrupa ülkelerinden en fazla yatırımcı çeken ülkelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. İsviçre’de yatırımcılarımız için Güçlü rekabetçi ekonomi, ekonomik bağımsızlık, İstikrarlı ekonomi ve toplumsal yapı, Swiss Made etiketi, Avrupalı şirketlerle işbirliği, global pazarda cazip vergi rakamları, çifte vergilendirmeden muaf finans enstrümanlarının kullanımı, vize ve oturma izinleri Ar-Ge ve İnovasyon projeleri, bilimsel parklar, nitelikli ve sürdürülebilir elemanlara erişim kolaylığı, Teknopol yapı, kültürel uyum, bankacılıkta şeffaflık zengin ve karlı Pazar olması yatırımcılarımız için İsviçre’yi daha  cazip bir ülke haline getirmektedir.

Bizlerde Türkiye’den yatırım yapmak isteyen iş insanları arasında köprü vazifesi görerek onlara yardımcı olmaktayız. Türk şirketleri İsviçre’de ticaret hayatına başlamaları ile Prestij, güvenilirlik, kalite, marka bilinirliği ve yüksek kar elde etmektedir. Fırsatlar ülkesi olan İsviçre’ye yatırım için Türk girişimcilerimizi İsviçre’ye davet ediyoruz” dedi.

Binnur Yetik Proje ve Eğitim Danışmanlığı Yönetim Ticaret Ltd. Şti. Müdürü Binnur Yetik de panelde söz alarak, İhracat destekleri, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan ihracata yönelik devlet yatırımları, yurt dışına açılma sürecinde KOBİ’lere ve yatırımcılara Desteklerde ihracata hazırlık, pazarlama ve markalaşma konularında teknik bilgiler verdi. Yetik konuşmasında; “Türkiye’de firmalarımız ekonomik anlamda ekonomik bağımsızlığının arttırılması ve küresel rekabette yerini alabilmesi için özellikle ürün markalarının küresel rekabete girmeden önce ürünlerinizin tescil altına alınmasını tavsiye ediyoruz.

İşletmelerimizin ihracata girmeden önce ihracat desteklerinden faydalanabilmesi için marka tescilini yaptırması zorunludur. Pazar araştırması ve pazara giriş hakkında Türkiye’de sınaî veya ticari faaliyette bulunan şirketler ile işbirliği kuruluşlarına Pazar araştırması ve pazara giriş faaliyetlerine ilişkin desteklerde yer almaktadır. Bu destekler konusunda bizlerde yatırımcılarımıza yol göstermekte ve destek olmaktayız” dedi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here