İTSO ile Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

0
33

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen imza protokolünü İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ali Haytaz, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Yıldırım imzaladılar.

Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Yusuf Yıldırım; “Protokol kapsamında lise mezunlarına yönelik 27 haftalık programla İskenderun ilçesindeki Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde  eğitim gören öğrenciler işyerlerinde eğitim aldıktan sonra Meslek Lisesi mezunu olabileceklerdir. Bu iş yerlerine çırak başına Asgari ücretin yarısı kadar devam etmesi halinde devletimiz katkıda bulunacaktır. Bu katkının tamamı işverenden öğrenciye aktarılacaktır” dedi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, Ekonomiye değer katan istihdam oluşturan projelere her zaman destek olduklarını belirterek, “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü ve projesi ile şehrimizde kalifiye ve vasıflı elemanlar yetişecektir. Bu kişilerin iş ve meslek sahibi olacaklarına inanıyoruz. Projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Protokol kapsamında lise mezunlarına yönelik programa kayıt olmak isteyen lise üniversite mezunları bir iş yerinde çalışan çıraklar en yakın Mesleki Teknik Anadolu Lisesine veya mesleki Eğitim Merkezlerine müracaat edilebilecekleri açıklandı.

Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü imzalanmasında,  İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu,  İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdür baş yardımcısı Şükrü Özer ve Koordinatör müdür yardımcısı İbrahim Erdem de hazır bulundular. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here