İTSO Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

0
29

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında, Ağustos ayı meclis toplantısı Korona virüs (Covid-19)  tedbirleri dikkate alınarak video konferans yöntemiyle,  gerçekleştirildi. Yeterli çoğunluğun sağlandığı Olağan Meclis toplantısı, İTSO Meclis Başkan Okan Belli Başkanlığında yapıldı.

Ağustos ayı Meclis toplantısına, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter,  Mahir Taner, İTSO Muhasip üye Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu,  Meclis üyesi Nusret Barlas,  Genel Sekreter Figen Gül Dönmez katılırken, Meclis üyeleri de toplantıya video konferans yöntemiyle bağlandılar.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Ağustos ayı Meclis toplantısında ülkemiz ve bölgemizde yaşanan son gelişmeler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

“Kırgızistan ve Özbekistan’da Yatırımcıları Bölgemize Davet Edildi”

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen yurt dışı gezileri hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek şöyle konuştu: “Değerli meclis üyesi arkadaşlarım, geçtiğimiz nisan ayında Türki Cumhuriyetlerin büyükelçileri odamızı ziyaret etmişti. Bu ziyaretler kapsamında, Türki Cumhuriyetler ile Türkiye arasındaki kardeşlik ilişkilerinin, ticarete de taşınabilmesi amacıyla önemli görüşmeler sağlanmıştı. Temmuz ayında bu ilişkilerin pekiştirilmesi amacıyla, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve iş insanları derneklerinden oluşan bir heyetle, Özbekistan ve Kırgızistan’a yurtdışı iş gezisi gerçekleştirdik. Bölgemizin ekonomi tanıtımını yaparak bölgemizde yabancı yatırımcılara sağlanan kolaylıklar ve devlet teşvikleri hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Bu ziyaret kapsamında Kırgızistan ve Özbekistan’ın bakanlık düzeyindeki en üst makamlarıyla görüşmeler sağlayarak, ayrıca iş insanlarıyla birebir görüşerek, yatırımcıları bölgemize davet ettik. Bunların yanı sıra oda olarak, Taşkent Ticaret ve Sanayi Odası ile karşılıklı yatırım ve işbirliği protokolü imzaladık” dedi.

Yılmaz, odalarının diğer oda ve borsalarla ilişkilerine dair kısa bir bilgilendirmede de bulundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u Ziyaret Ettik Bölgemizin Sorunlarını Anlattık

İskenderun ve bölgenin sorunlarını Ankara’da Bakanlık düzeyinde en yetkili birimlere ilettiklerini ve bu sorunların çözümü noktasında olumlu dönüşlerin olduğuna dikkat çeken İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Yakın zamanda Hatay Oda Borsa Başkanlarıyla, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’u ziyaret ederek, bölgemizin sorunları ve çözüm önerilerini kendilerine arz ettik. İfade ettiğimiz hususları dikkatle dinleyen bakanımıza, ayrıca sorun ve çözüm önerileri raporu da sunduk. Bölgemizin sorunlarını ilgili mercilere bildiriyor, bu sorunların çözümü konusunda, elimizden gelen çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.

TOBB’un Girişimleriyle ABD’nin Şikago Kentine Ticaret Merkezi Kuruldu

Ağustos ayı Meclis toplantısında TOBB’un girişimleri ile Amerika Birleşik Devletlerinin Şikago kentine havaalanına çok yakın bir bölgeye Ticaret Merkezinin açıldığı ve faaliyete başladığı müjdesini de veren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Bölgemiz sanayicileri ile ABD arasında gerçekleştirilecek ticaretin, bu girişimlerle artacağına vurgu yaptı.

Türkiye’den sanayici ve tacirlere, ABD’de şirket kurulmasından satış sonrası hizmetlere kadar her alanda “tek durak ofis” prensibiyle yardımcı olması amaçlanan TOBB tarafından yurtdışında açılan ilk ‘Türkiye Ticaret Merkezi’ olma özelliğini taşıyor. Türk sanayicisi ve tacirinin ürünlerini ABD pazarına taşımak ve orada kalıcı olmasını sağlamak üzere hayata geçirilen TTM, Turkish Trade Center Chicago (TTC Chicago) ismiyle, 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiği belirtildi. TTC Chicago’nun açılışı için Ankara ve Şikago’da eş zamanlı olarak düzenlenen tanıtım toplantısına Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

Koronavirüsle ilgili vakalar yakından takip ediliyor

İTSO Başkanı Yılmaz, Ülkenin an gündem maddelerinden biri olan Koronovirüs ve aşı konusuna da dikkat çektiği meclis konuşmasında, İTSO Meclisi, üyelerini ve halkı aşı konusunda duyarlı hareket etmeye çağırdı.

İTSO Başkanı Yılmaz; “Tabi bir de koronavirüs ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. Biliyorsunuz dünya genelinde koronavirüs ile mücadele etkin bir şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan yoğun çalışmalar sonucunda, 24 Ağustos itibariyle ilk doz aşısını olan 46,6 milyon kişi, 2. doz aşısını olan ise 35,6 milyon kişi olduğu belirtiliyor. Vaka sayıları ise, son birkaç gündür 20 bin bandında ilerliyor. Uzmanlar, covid sebebiyle yoğun bakıma girme ve entübe olma oranlarında, aşı olmamış kişilerin açık ara önde olduğunu ifade ediyor. Yaşanan bu durum aslında bizlere, çok önemli bir mesaj vermiş oluyor. Virüsün ölümcül etkilerinden kurtulmak ve yeniden kapanma günlerine dönmemek için, aşılarımız mutlaka olmalıyız. Ayrıca maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz diye düşünüyoruz” dedi.

Ağustos ayı Meclis toplantısında video konferans ile bağlanan  Hesapları İnceleme Komisyonu Başkan yardımcısı Necati Sert, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos  ayı Meclis toplantısında, gündemdeki konular görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here