“İstiklal Marşı, Birlik ve Dayanışmamızı Güçlendirmektedir”

0
58

istiklal marşı2İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklâl Savaşı’nda milletimizin ne için savaştığını, hangi duygularla vatanını koruduğunu bu şiirinde çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Kaymakam Özyiğit; “İstiklâl Marşımız tarihimizi, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan, edebiyatımızın seçkin bir örneği olarak kabul edilmektedir.  Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.

Türk milletinin büyük bir fedakârlık ve azimle kazandığı İstiklal Mücadelesini en yüksek duygularla anlatan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini inanç, mücadele, birlik ve beraberlik harçlarıyla yükselten İstiklal Marşımız, Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmiştir. Kabulünün 93. yıldönümünü kutlayacağımız İstiklal Marşımız; göğsümüzü kabartarak haykırdığımız, kendimize güvenimizi, geleceği şekillendirme gücümüzü, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirip, artırmakta ve artırmaya devam edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here