İSTE’li Akademisyenler Bosna Hersek’te Teknoloji İle Kaynak Sorunlarına Çözüm Önerilerini Sundular

0
117

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Gazi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, International University of Sarajevo ve Kaynak Teknolojisi Derneği işbirliği ile düzenlenen 5. Uluslararası Kaynak Teknolojileri Konferansı ve Sergisi Bosna Hersek’te gerçekleştirildi.

Bosna Hersek’te Saraybosna Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta, sözlü sunumlar ve poster sunumlar ile kaynak teknolojileri konusundaki problemler ve çözümleri masaya yatırıldı. Uluslararası çapta düzenlenen Konferansta; kaynağın tarihi ve geleceği, güncel kaynak problemlerine çözüm ve yeni nesil kaynak üretim ve parametrelerinin belirlenmesi ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) adına katılan Dr. Öğr. Üyesi Ersin Bahçeci, yapılan konferansın kalitesinden ve oluşturulan işbirliğinden çok memnun olduklarını belirtti.

Bu tür konferanslara desteğin devam edeceğini ve bir sonraki konferansın İSTE’de yapılmasının çalışmalarına başlandığının altını çizen Bahçeci; özel bir birleştirme yöntemi geliştirdiklerini ve bu yöntemi katılımcılara tanıttıklarını ifade etti. Ayrıca İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) bir grup araştırmacı tarafından kaynak konusunda yapılan bu çalışmanın dünyada ilk olduğunu belirtti.

Konferansa katılan Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Konferansın Saraybosna’da yapılmasından dolayı yaşadığı mutluluğu ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti ve; “Bu tür konferansların ülkelerin gelişmesinde ve teknolojinin kullanımında büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Kaynağın günümüzde her alanda kullanılmasının önemi bizleri de yakından ilgilendiriyor. Ümit ediyorum ki bu çabalar sonuca dönüşür ve büyük başarılara imza atılır” dedi.

Konuşmaların ardından yerli ve yabancı bilim insanlarının sunumlarına geçildi. Yapılan gala yemeğinde konferansa destek veren akademisyenlere ve sponsorluklarından dolayı İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here