İSTE’diler, Tercih Ettiler ve Artık İSTE’liler

0
34

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) doluluk oranları lisansta %91, ön lisansta %100 ve genel ortalamada %96 oldu. Aday öğrenciler, tercihlerini başarı çıtası her geçen yıl yükselen İSTE’den yana kullandılar ve İSTE Ailesinin bir parçası oldular.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları 15 Ağustos Pazartesi günü ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinde açıklandı. Açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) doluluk oranları lisansta %91, ön lisansta %100 ve genel ortalamada %96 oldu.

Eğitim kalitesinin her geçen gün artmakta olduğunun altını çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Üniversite adaylarının İSTE’nin yükselen değerinin farkında olarak tercihler yaptığını görüyoruz. Ön lisans bölümlerimizde %100’lük ve lisans bölümlerimizde %91’lik doluluk oranına sahibiz. Nitelikli eğitim kadromuzla, inşa ettiğimiz fiziki imkânlarımızla ve İSTE’ye değer katan öğrencilerimizle başarımızın katlanarak çoğalacağına inancım tamdır.

Sizler İSTE’yi tercih ederek mezuniyetiniz sonrasında tercih edilecek öğrenciler olmaya bir adım daha yaklaştınız. Bizi İSTE’yen ve tercih eden tüm öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Hep birlikte nice başarılara…” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here