İSTE’de Trafik ve İlk Yardım

0
35

1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda, İskenderun Teknik Üniversitesindeki  (İSTE) trafik ve ilk yardım ile ilgili yapılan düzenlemeler ve alınan önlemler değerlendirildi.

Trafikteki can kayıplarının ve yaralanmaların asgari düzeye indirilmesini sağlamak ve kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik bilincin artırılması için her yıl 1- 7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftayla birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) trafik ve ilk yardım ile ilgili yapılan düzenlemeler ve alınan önlemler değerlendirildi.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin göreve başlamasıyla birlikte İSTE’de trafik kuralları ve ilk yardım konusundaki hassasiyetle atılan adımlarla üniversitede hayatı herkes için kolaylaştırmak amaçlandı. İlk Yardım müdahalesini hızlı ve etkin hale getirmek amacıyla İSTE Merkez yerleşkesi içine bir sağlık ve tam teşekküllü 112 birimi getirildi. Bu sağlık biriminde kullanılmak üzere; İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından yeni ve tam donanımlı bir ambulans aracı verildi.

İSTE’deki yerleşke içerisinde yaya ve araç trafiğinin düzenli bir biçimde akmasını sağlamak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla İSTE Senato Kararı ile Trafik Yönergesi hazırlandı ve tüm birimlerle paylaşıldı. Yönerge ile yerleşke içerisinde uyulacak trafik kuralları ve yaptırımları belirlendi. Ayrıca, bu süreçte yüz yüze eğitim başlaması umuduyla öğrencilerimizi ağırlamadan önce her türlü tedbir alındı ve çalışmalar yapıldı. Tüm yolların asfalt çalışmaları tamamlanarak, otoparklar ve yol çizgileri, işaret tabelaları vs. ile yerleşkede yayaların daha rahat hareket edebilir hale gelmesi için çalışmalar tamamlandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here