İSTE’de ‘Eczacı Teknisyenliği’ Bölümü Açılsın İstiyoruz

0
50

İskenderun Eczacı Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, Eczacı Teknisyenleri Derneği Akdeniz Federasyonu Başkanlığına seçildi.

Geçtiğimiz Pazar günü Gaziantep’te gerçekleştirilen seçimlere İskenderun eczacı Teknisyenleri Derneği olarak katılım gösterdiklerini kaydeden Çelik; “Hafta sonu Eczane Teknisyenleri Federasyonu seçimleri oldu. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Hatay ve İskenderun olarak seçimlere katıldık. Seçim neticesinde Akdeniz Federasyon Başkanlığına beni layık gördüler. Sorumluluğum biraz daha arttı. Amacımız meslektaşlarımızın kimliğini daha iyi yerlere getirmek, mesleki sorunlarımızı gidermek. Bunun için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar çok güzel işler yaptık, bundan sonra daha da iyi işler yapacağız.

Sadece Hatay’da 2600 teknisyen, 830 eczacı var. bu teknisyenlerimizin sorunları çok, bunların bir kısmını giderdik, gidermeye de devam edeceğiz. Şu an ilk işimiz, açılacak olan eğitim. Türkiye genelinde 40 bin tane belgesiz teknisyen arkadaşımız var, İskenderun’da ise 75 arkadaşımız var. bir an önce eğitimi açtırmak amacımız, milli eğitim ve sağlık bakanlığından bunun sözünü aldık, tarih bekliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Belgesiz arkadaşlarımızın belgelerini bir an önce aldırmak istiyoruz” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde teknisyenlik bölümü açılması için de girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Çelik; “İskenderun Teknik Üniversitesinde, Eczacı Teknisyenliği bölümü açılması için rektörümüzle görüşeceğiz. Bu bölümü burada açtırmak için mücadele edeceğiz. Konuyla ilgili çok iyi ve olumlu tepkiler aldık. Bunu da başarırsak, teknisyen arkadaşlarımıza kolaylık sağlayacağız. Buraya en yakın Mersin’de var şu an. İnşallah burada açılırsa çok iyi olur. Daha iyi yerlere geleceğimize eminim” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here