İste Rektörü Dereli; “Çok Konuşmak Yerine Çok Çalışma Zamanı”

0
140

iste rektörü mega1İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü (İSTE) Prof. Dr. Türkay Dereli ile Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi, gazeteci yazar Doç. Dr. Süleyman Doğan, Mega Radyo’da Gazeteci – Yazar Semir Yazıcı’nın Panorama programının canlı yayın konukları oldular.

FM 97.7 frekansından ve www.megaradyoiskenderun.com sitesinden canlı olarak yayın yapan Mega Radyo’da Semir Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan İSTE Rektörü Dereli, üniversitenin yapılanmasından bahsetti. İSTE bünyesinde 10 bin öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Rektör Dereli, üniversite bünyesinde 8 fakülte, 3 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 7 enstitü ve 1 konservatuarın olduğunu söyledi.

iste rektörü mega2

“Memlekete Değerli Bireyler Kazandırmak İstiyoruz”

“Şimdi çok konuşmak yerine çok çalışmak ve çok üretmek zamanıdır” diyerek hedeflerinin Türkiye’deki teknik üniversiteler arasında en iyi yere yükselmek olduğuna işaret eden Rektör Dereli; “Kaliteli eğitimle memlekete değerli bireyler kazandırmak istiyoruz. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen hızla yol aldık. Bu süreçte bize destek olan sanayicilerimize, iş adamlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz.  İskenderun medyası bize çok destek veriyor onlara da teşekkür ederiz. Teknik ve Kültürel anlamda faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi.

Türkiye’de rektörler ile bir araya geldiklerini ve Türkiye Gazetesi’nde çarşamba günleri yayınlanan ‘Rektörler konuşuyor’ yazı dizisiyle üniversiteleri tanıttıklarını söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan da Yazıcı’nın sorularına cevap verip, İSTE’nin yeni yapılanmasına rağmen, kısa sürede kurumsallaşıp hızla yol aldığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here