İSTE Öğrencilerinden Gururlandıran Başarı!

0
128

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencilerinden oluşan takım, MARS Logistics ana sponsorluğunda Lojistik Derneği (LODER) tarafından düzenlenen 15.inci Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda kendi kategorisinde 2.nci oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Lojistik Programı öğrencileri Tolga Han Kök, Saliha Nur Özyürek ve Rabia Erbek’ten oluşan takım, Meslek Yüksekokulu kategorisinde (C Kategorisi) 58 takım arasında 2.nci olarak İSTE’yi ve İskenderun’u gururlandırdı. 15 yıldır sektörün gelişimini desteklemek ve nitelikli insan kaynağı kazandırmak adına düzenlenen ve yaklaşık 1000 öğrencinin katıldığı Lojistik Vaka Yarışması’nın kazanan öğrencilerine ödülleri İstanbul Arjaan by Rotana Hotel’de gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

İskenderun’un konum itibari ile lojistik açıdan sadece bölgesel değil, uluslararası ölçekte önemli bir üs konumunda olduğunu vurgulayan İSTE Denizcilik Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Ayhan Demirhan; “İskenderun yer aldığı konum itibari ile lojistik açıdan sadece bölgesel değil uluslararası ölçekte önemli bir potansiyel. Özellikle son dönemde kamu ve özel sektör tarafından yapılan ve orta/uzun vadede yapılması planlanan yatırımlar ile bu potansiyelin hayata geçirilmesi için önemli çabalar harcanmaktadır.

Bu girişim ve çabalarda, özel sektörün payı büyüktür. İSTE, sahip olduğu öğretim programları, altyapısı, insan kaynağı ve bilgi birikimi ile bu süreçlere katkı sağlamaktadır. Denizcilik Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı öğrencilerimizin elde ettiği başarı, bunun önemli bir göstergesidir” şeklindeki açıklamasıyla öğrencilerini tebrik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here