İSTE Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Arsuz’u Gezdi

0
277

İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencileri hocaları eşliğinde Arsuz ilçesinde incelemelerde bulundular.

İskenderun Teknik Üniversitesi Öğrencilerine, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven ve Birim Müdürleri eşlik etti. Arsuz’un tarihi sokaklarını dolaşan öğrenciler, Rhosus Antik Kent alanını gezerken adeta eski yapılara hayran kaldı. Burada yapacakları projelerle ilgili yer keşfinde bulunan mimarlık öğrencileri, Kaymakam Musa Sarı ve Başkan Asaf Güven’den şehrin dokusu ve tarihi ile ilgili bilgi aldı.

Arsuz’a duyulan bu ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Başkan Güven; “Arsuz, tarihi dokusu ve mimarisi ile en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu, günümüzde çıkan kalıntılardan belli etmektedir. Bu kalıntıların tarihi dokusu bozulmadan, değiştirmeden tadil edip eski yapısını korumaya özen gösteriyoruz. İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencilerimiz Arsuz’da proje yapmak istediğini belirterek bizleri ziyaret ettiler. Bizlerde onlara şehrimizi gezmeleri için eşlik ettik. Bu ziyaretlerinden dolayı başta Öğretim Üyesi Müfit Tennioğlu ve diğer hocalarımıza, öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Arsuz merkezde ve Kalkınma Ajansı destekli Sokak Sağlıklaştırması yapılan Rhossus Antik Kentte incelemelerde bulunan heyet Sayek Kültür Evi’nde ve Mar Yuhanna Kilisesi’nde incelemelerde bulunduktan sonra Arsuz Kaymakamlığını ziyaret ettiler.

Kaymakamlık makamı ziyareti ardından Kaymakamlık Amfi Salonunda ilçe tanıtım videosu izlendi ve Sokak Sağlıklaştırması projeleri ve ilçe ile ilgili diğer konular hakkında Kaymakam Musa Sarı tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Kaymakam Sarı, Rektör Türkay Dereli önderliğinde Mimarlık Bölümü hoca ve öğrencilerinden Arsuz’un çehresi ve gelişimi için ortak çalışmalar yapmaya hazır olduklarını ve beklentilerini dile getirdi ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulmuş olmasının bölge için bir şans olduğunu ifade etti.

Öğrenciler ve hocalar Kaymakam Sarı ve Başkan Güven’e ilgilerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here