İstanbul’daki Hatay Dernekleri Federasyon Kurdu

0
826

İstanbul’da faaliyet gösteren ve ilimiz adıyla kurulan derneklerden 15’i, Hatay Dernekler Federasyonu adıyla tek çatı altında buluştu. Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer ve yönetim kurulu üyeleri, İskenderun’da gazetecilerde bir araya geldi ve federasyonun tanıtımı yaptı.

İstanbul’da faaliyet gösterdiklerini ve orada Hatay’ı temsil ettiklerini söyleyen Yılmazer; “Hatay Dernekler Federasyonu yaklaşık 45 gün önce 7 kurucu dernek bir araya gelerek kurulmuştur. Şu an İstanbul’da faaliyet gösteren ve şehrimizi temsil eden 17 dernek bulunmaktadır. 17 derneğin 15’i federasyon çatısı altında yer alacaklarını beyan etmiş olup bu süreçte kayıtları devam etmektedir. Üye dernek kabul kayıtları tamamlandığında 15 dernek federasyon çatısı altında toplanmış olacaktır” dedi.

Genel Sekreter Mehmet Doğru koordinesinde, üye derneklerin yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, federasyon olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan kardeşlik ruhuyla faaliyet göstereceklerini sözlerine ekleyen Yılmazer; “İstanbul’da halen 150 bin Hataylı yaşamaktadır. Birlik ve beraberliğin istenilen düzeyde olmaması nedeniyle, Hatay ve Hataylılar, İstanbul’da hak ettiği ilgiyi ve saygıyı görememektedir. Biz inanıyoruz ki, kurulan Federasyonumuzla birlikte İstanbul’da hemşerilerimiz hak ettikleri ilgiyi ve saygıyı göreceklerdir. Her daim hemşerilerimizin hizmetkârı olacağız” diye konuştu.

Başkan Yılmazer, konuşmasının devamında da gerçekleştirmeyi düşündükleri projeleri ana başlıklar halinde 1-Nerede Bir Hataylı Varsa Orada Olacağız Projesi, 2-Hatay Tanıtım Günleri, 3-Hatay Gastronomi ve Kültür Sokağı, 4-Öğrencilere Yurt ve Burs, 5-Hatay Turizmini Canlandırma, 6-Gençlerimize Kalifikasyon Kazandırma, 7-Kültürel ve Sportif Projeler, 8-Dijital Platformda Yer Almak şeklinde sıraladı.

Federasyona Bağlı Derneklerin isimleri de şu şekilde açıklandı; Altınözü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Antakya Kültürünü Yaşatma ve Tanıtma Derneği, Arsuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dörtyol Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hassa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırıkhan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kumlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Reyhanlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hatayder, ASİ-DER, Yayladağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tokaçlı Köyü Yardımlaşma Derneği, Erzin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Antakya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Yoncakaya Köyü Derneği. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here